پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا
شیرجه زدن به عشق سلامت
كارشناس بهداشت محیط برای آن كه بتوانید در روزهای گرم بهار و تابستان از دلچسبترین و مفرحترین ورزشهای این فصل استفاده كنید باید استخری متناسب با شأن سلامت شما فراهم شود تا زمینه بروز بیماریهای پوستی و عفونی خطرناك به حداقل برسد.
آب، محیطی عالی برای انتقال و رشد موجودات ذرهبینی بیماریزا است و در صورتی بیتوجهی به اصول بهداشتی و به دلیل حضور افراد زیاد،بیماریهای قارچی،انگلی، اسهال، حصبه، اگزما، گچلی، قارچهای پوستی با بیماریهای عفونی و گوارشی و بیماریهای چشم از آن دسته امراضی هستند كه هر سال تعدادی از مراجعان به این مكانها به آنها مبتلا میشوند.
اگر نكاتی از قبیل تعویض به موقع آب استخر، كنترل تعداد مراجعهكنندگان به استخر، استفاده از مواد گندزدا و عدم ورود افراد بیمار به استخر به نحو شایسته اجرا شود،مشكل با استخر ما نخواهیم داشت. برای اجزای مختلف استخر استانداردهایی تعیین شده كه هنگام مراجعه به یك استخر جهت تضمین سلامتی خود باید به آنها توجه كنید.
● آب
مهمترین جزء یك استخر آب آن است. در هر استخر بایستی یك دستگاه كلرزنی و نیز سیستم تصفیه آب وجود داشته باشد. آب استخر باید تقریباً استانداردهای آب آشامیدنی را داشته باشد فقط میزان كلر باقیمانده آن بیشتر است. كلر باقیمانده مقیاسی است كه برای تعیین وضعیت مطلوب آب استخر از آن استفاده میكنند.
كلر باقیمانده باید ۳ ـ ۵/۱ میلیگرم در لیتر باشد. البته در شرایط مختلف مثلاً زمان بروز همهگیری بیماریهای واگیر ممكن است مقادیر بیشتری كلر در اب زده شود. علاوه بر كلر، آب باید دارای PH مناسب نیز باشد كه PH مناسب آب استخر باید ۸ ـ ۲/۷ باشد. كلر و PH توسط دستگاههای كوچك قابل حمل اندازهگیری میشود.
برای اطمینان از تمیزی و بهداشتی بودن آب استخر، اینكه متصدیان نگهداری استخر هر روز به وسیله دستگاههای كوچك كه كلرسنج نامیده میشود مقدار كلر و PH را بسنجند و در دفتر مخصوصی ثبت كنند كافی نیست بلكه از آب كلرزده باید طوری استفاده شود كه حداقل آلودگی به آن اضافه شود و دیرتر كثیف شود.
حوضچه برای ضدعفونی كردن پای شناگران بعد از دوش و قبل از ورود به استخر و بعد از خروج از آن استفاده میشود. وضعیت ساختمان و شیببندی موجشكن استخر باید به گونهای باشد كه آب سرریز شده از استخر دوباره به داخل آن برنگردد و باعث آلودگی آن نشود.
● ظرفیت استخر
شاید تا به حال برایتان پیش آمده كه به امید یك شنای درست و حسابی خودتان را به استخر برسانید و ببینید كه آنقدر شلوغ است كه اگر وارد آن شوید دست و پاهایتان بیرون میزند؛ در این حالت مدیریت استخر قانون را نقض كرده است. طبق آییننامه بهداشتی استخرهای عمومی، حداقل مساحت مورد نیاز برای هر شناگر با عمق متوسط ۵/۱ متر مربع است و در استخرهایآموزشی با عمق متوسط حدود یك متر برابر ۸/۱ مترمربع است.
تعداد دوشهای موجود در محوطه، سرویسهای بهداشتی، رختكن و كمدهای نگهداری وسایل شناگران هم مهم است. این تعداد بر حسب تعداد شناگران و مدت زمان نوبت شنا (اصطلاحاً سئانس) تعیین میشود.
● درجه حرارت
دمای مناسب آب یكی از فاكتورهای مهمی است كه در لذت بردن و سالم ماندن نقش اساسی دارد. در استخرهای روباز شاید نتوان كنترل چندانی روی حرارت آب داشت. اما اصلی كه در مورد استخرهای سرپوشیده وجود دارد آن است كه درجه حرارت داخل استخر باید ۲۵ درجه سانتیگراد باشد و از هوای اطراف ۵ درجه سانتیگراد گرمتر باشد و یا یك درجه سردتر از آب استخر باشد.
● بوفههای مواد غذایی
شاید تا به حال هنگام مراجعه به استخر با چنین صحنههایی مواجه شدهاید؛ متصدی نگهداری اموال و اشیای شناگران با یك دست وسایل آنها را تحویل میگیرد و با یك دستگ كیك و كلوچه تحویلشان میدهد! به هیچ عنوان نباید بوفه و یا هر مكان تهیه و توزیع موادغذایی داخل محوطه داخلی استخر باشد. برعكس بوفه مواد غذایی باید در مسافتی مناسب از محوطه داخلی استخر در نظر گرفته شود و شرایط بهداشتی لازم برای عرضه موادغذایی را داشته باشد.
● قابل توجه شناگران
▪ قبل از ورود به استخر و بعد از خروج از آن، بدن خود را با یك شوینده مناسب شستوشو دهید.
▪ قبل از ورود به استخر پای خود را در داخل حوضچه كلر قرار دهید.
▪ از ریختن آب دهان، شستن و خارج كردن ترشحات بینی خودداری كنید.
▪ هنگام شنا كردن از وارد كردن خلط گلوی خود به استخر جداً خودداری كنید. ترجیحاً هنگام ابتلا به بیماری خلطدار، به شنا نپردازید.
▪ اگر بیماری پوستی از قبیل بیماریهای قارچی قابل سرایت دارید به هیچ عنوان به استخر عمومی مراجعه نكنید.
▪ اكیداً از خوردن و آشامیدن در محوطه استخر پرهیز كنید.
▪ از وسایل شخصی نظیر مایو، حوله، كلاه،دمپایی، بینیبند خودتان استفاده كنید.
▪ كودكان، زنان باردار و افرادی كه دچار نقص سیستم ایمنی بدن هستند نظیر افراد مبتلا به ایدز و افرادی كه پیوند اعضا انجام دادهاند بیشتر در معرض ابتلا به بیماریهای ناشی از تفریحات آبی هستند.
▪ از چرب كردن پوست توسط لوازم آرایشی قبل از ورود به استخر جداً خودداری كنید.
● آنچه متصدیان استخر باید توجه كنند؟
▪ مرتباً محیط استخر را تمیز و آب را به دفعات كافی تخلیه و تعویض كنید.
▪ كلیه كاركنان و شاغلان استخر باید دارای كارت معاینه پزشكی معتبر باشند.
▪ كلرزنی مستمر آب باید انجام شود و كلر آزاد باقیمانده و PH آب استخر بهصورت روزانه اندازهگیری و در دفتر مخصوصی ثبت شود.
▪ در صورت شناسایی افراد بیمار از ورود آنها به استخر جلوگیری كنید.
▪ از كلرزنی به صورت دستی خودداری كنید زیرا بعد از یك مقطع زمانی، مقدار كلر باقیمانده آب رفتهرفته كاهش پیدا میكند.
▪ تابلوهای بهداشتی با مضامین پیامهای سلامتی در محوطه نصب كنید.
مینا شیرژیان
منبع : روزنامه تهران امروز
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران توماج صالحی امام خمینی سریلانکا حجاب دولت پاکستان کارگران رهبر انقلاب مجلس شورای اسلامی رئیسی سید ابراهیم رئیسی
کنکور هواشناسی سیل تهران اینترنت سازمان سنجش شهرداری تهران پلیس فراجا قتل سازمان هواشناسی قوه قضاییه
قیمت خودرو قیمت طلا قیمت دلار خودرو دلار بانک مرکزی بازار خودرو ارز قیمت سکه ایران خودرو سایپا تورم
تلویزیون فیلم سحر دولتشاهی سینمای ایران ترانه علیدوستی مهران مدیری کتاب شعر تئاتر سینما صدا و سیما رادیو
کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل غزه فلسطین رژیم صهیونیستی آمریکا روسیه جنگ غزه چین طوفان الاقصی اتحادیه اروپا اوکراین ترکیه
فوتبال پرسپولیس استقلال فوتسال بازی تیم ملی فوتسال ایران باشگاه استقلال باشگاه پرسپولیس تراکتور بارسلونا رئال مادرید والیبال
هوش مصنوعی ناسا مریخ انرژی اپل فیلترینگ فناوری تبلیغات همراه اول ایلان ماسک
سلامت روان استرس داروخانه پیری سرکه سیب دوش گرفتن