جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

فواید غذایی سیر


فواید غذایی سیر
حضرت محمد (ص) برای سیر ۷۰ خاصیت مختلف قائل شده‌اند و می‌فرمایند:
از سبزی سیر تا می‌توانید استفاده كنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنكس كه سیر وپیاز خورده به مسجد نیاید و به مردم نزدیك نشود .
● خواص داروئی:
سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشك است اسانس سیر كه در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می‌شود مركب از مواد سولفوره بوده و مایعی است به رنگ قرمز نارنجی و دریا بویی كمتر كه از خود سیر كه برای تغییر طعم غذا مصرف می‌شود .
۱) سیر بادشكن وضد عفونی كننده است .
۲) خوردن سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماری‌ها افزایش می‌دهد .
۳) سیر كرم كش است .
۴) سیر محرك و تقویت كننده بدن است .
۵) سیر داروی سرماخوردگی و زكام است .
۶) سیر اثر خوبی در معالجه سل دارد .
۷) سیر خون را رقیق می‌كند .
۸) سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد.
۹) خوردن مداوم سیر لقوه ور عشه را از بین می‌برد .
۱۰) سیر چون گرم و خشك است بنابراین رطوبت معده را از بین می‌برد و دردهای مفاصل را خوب می‌كند.
۱۱) سیر درمان كننده دردهای مفاصل، سیاتیك و نقرس می‌باشد .
۱۲) سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است .
۱۳) آنهایی كه قطره قطره ادرار می‌كند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود .
۱۴) سیر زخم‌های ریه و درد معده را از بین می‌برد .
۱۵) سیر سنگ‌های كلیه را شكسته و خارج می‌سازد .
۱۶) سیر را با زیره بپزید برای تقویت دندان مفید است .
۱۷) مالیدن سیر پخته به دندان، درد دندان را تسكین می‌دهد .
۱۸) سیر را بسوزانید وبا عسل مخلوط كنید و ضمادی از آن درست كنید این ضماد برای رفع خون مردگی زیر پلك چشم مفید است .
۱۹) سیر برای رفع آب آوردن انساج مفید است .
۲۰) برای از بین بردن میخچه كف پا از ضماد سیر استفاده كنید .
۲۱) جهت رفع دردهای رماتیسمی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است .
۲۲) جهت ضد عفونی كردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماری‌های مربوطه از شربت سیر استفاده كنید:
مقدار ۱۰۰ گرم سیر را با ۲۰۰ گرم آب و ۲۰۰ گرم شكر یا قند مخلوط كرده و آنرا بجوشانید تا له شود . مقدار مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است .
۲۳) جدیدا در یكی از بیمارستان‌های آمریكا برای ضدعفونی كردن فضای بیمارستان از سیر استفاده می‌كنند .
۲۴) پاستور پزشك معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باكتری كشی سیر را تائید كرده است .
۲۵) سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است .
۲۶) در شوروی سیر بنام پنی سیلین معروف است و معمولا‌ هنگامیكه آنفولاآ‌نزا شیوع می‌یابد مصرف آن بالا‌ می‌رود درچندسال پیش كه آنفلوآنزا شیوع پیدا كرد مردم شوروی ۵۰۰ تن سیر مصرف كردند .
۲۷)خوردن سیر سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد .
۲۸) یكی از دانشمندان آمریكایی كه در دانشگاه فلوریدا روی مرض ایدز تحقیق می‌كند معتقد است كه سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد .
۲۹) مصرف سیر مقدار كلسترول خون را پائین می‌آورد . مقدارLDH را كاهش می‌دهد . مقدار مصرف سیر برای این منظور ۳۰ گرم در روز است . جالب است كه با مصرف سیر در چند ماه اول مقدار كلسترول ممكن است بالا‌ رود و این بدین علت است كه كلسترول از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می‌شود كه از آنجا دفع گردد بعد از اینكه كلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف كرد .
۳۰) خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می‌كند .
۳۱) چینی‌ها قرن‌هاست كه برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می‌كنند .
● مضرات:
سیر با آنكه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف چشم و عوارض بواسیر می‌شود . سیر برای آنهایی كه اسهال دارند مضر است . آنهایی كه معده ضعیف دارند و بطور كلی سیستم‌هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط كنند . كسانیكه یبوست دارند نباید سیر بخورند.اشخاصی كه گرم مزاج هستند اگر می‌خواهند سیر بخورند طبق توصیه ابن سینا حكیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده كنند . برای پختن سیر پس از پوست كندن آنرا بمدت سه دقیقه بخار دهید . اشخاصی كه دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند و همینطور كسانی كه آلرژی دارند نباید از سیر استفاده كنند.
منبع : روزنامه حیات نو


همچنین مشاهده کنید