چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا
جو Barley
جو گیاهی است علفی و یكساله كه ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یك متر می رسد . برگهای آن متناوب و باریك و دراز و به رنگسبز تیره می باشد .
جو از نظر كاشت به دو دسته تقسیم می شود : جو بهاره و جو پائیزه .
جو بهاره در بهار كشت می شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیكه جو پائیزه در پائیز كشت می شود و محتاج سرمای زمستان است .
● تركیبات شیمیایی:
در صد گرم جو مواد زیر موجود است :
▪ آب ۱۱ گرم
▪ پروتئین ۸گرم
▪ مواد نشاسته ای ۷۸ گرم
▪ كلسیم ۱۶ میلی گرم
▪ فسفر ۱۸۹ میلی گرم
▪ آهن ۲ میلی گرم
▪ سدیم ۳ میلی گرم
▪ پتاسیم ۱۶۰ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۱ ۰/۱۲ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۲ ۰/۰۵ میلی گرم
▪ ویتامین ب ۳ ۳ میلی گرم
▪ ضمنا جو دارای مقدر بسیار كمی آرسنیك می باشد .
● خواص داروئی:
▪ جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود
۱) جو پوست نكنده كه هنوز سبوس آن جدا نشده
۲)جو پوست كنده كه پوست آن گرفته شده است
۳)جو سفید كه پوست وس بوس آن رگفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است .
جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشك است
مواد مقوی آن كمتر از گندم بوده ولی قابض و شخك كننده است .
۱)غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است .
۲)خاصیت نرم كننده درد .
۳)در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می كردند .
۴)برای نقرس مفید است .
۵)جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و كم خونی و سوء هاضمه است.
۶)ماء الشعیر برای درمان سل ، زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .
۷)ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.
۸)ماء الشعیر را با خشخاش كوبیده برای سردرد مفید است .
۹)برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناك بگذارید .
۱۰)در جو را با شكر مخلوط كرده غذای خوبی برای اطفال است .
۱۱)بیسكوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شكم درد را از بین می برد.
۱۲)سرد مزاجان باید جو را با شكر بخورند.
۱۳)كشك الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .
۱۴)برای برطرف كردن گلو درد و ورم گلو كشك الشعیر را قرقره كنید .
۱۵)برای پائین آرودن كلسترول از جو استفاده كنید .
۱۶)جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می كند .
● طرز استفاده:
▪ سمنو یا مالت جو : جو را می توان مانند دیگر غلات خیس كرده و در حرارات معتدل نگاهدری كنید تا جوانه بزند و هنگامیكه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری كنید . مالت جو دارای ویتامین های Cاست .
▪ ماء الشعیر : جو پوست كنده و جو پوست نكنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو كاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینكه له شود صاف می كنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می كنند .
▪ كشك الشعیر : جو پوست كنده را با آب مخلوط كرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا كاملا باز شود سپس آنرا له می كنند و صاف می كنند كه خود جو نیز داخل آب شود كشك الشعیر شبیه آَش جو می باشد .
▪ عصاره مالت جو : از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ كردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید كه دارای مقدر ۶۰ درصد مالتوز ، ۱۰ درصد ساكاروز ، ۲۰ درصد دكسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین های B۱ و B۲ است.
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران پاکستان ابراهیم رئیسی مجلس شورای اسلامی رئیسی دولت سید ابراهیم رئیسی حجاب ایران و پاکستان مجلس رئیس جمهور دولت سیزدهم
سیل فراجا تجاوز تهران هواشناسی پلیس شهرداری تهران وزارت بهداشت قتل فضای مجازی سازمان هواشناسی آتش سوزی
قیمت خودرو خودرو سلامت بانک مرکزی قیمت طلا ایران خودرو قیمت دلار بازار خودرو دلار سایپا بورس تورم
کتاب رادیو تلویزیون سینمای ایران سریال فیلم تئاتر سینما نمایشگاه کتاب
کنکور ۱۴۰۳ دانشگاه آزاد اسلامی دانش بنیان
اسرائیل رژیم صهیونیستی جنگ غزه غزه فلسطین روسیه چین اتحادیه اروپا عملیات وعده صادق ترکیه اوکراین حماس
فوتبال پرسپولیس استقلال باشگاه پرسپولیس تراکتور باشگاه استقلال رئال مادرید بارسلونا بازی سپاهان فوتسال لیگ برتر
گوگل همراه اول اپل هوش مصنوعی تبلیغات ایلان ماسک فناوری سامسونگ تلگرام
کاهش وزن یبوست پیری صبحانه