جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا


شکست بنیان خانواده در غرب


شکست بنیان خانواده در غرب
●شكست بنیان خانواده در غرب
بسیاری از پدران انگلیسی، فرزندان شخص دیگری را بزرگ می‌كنند این عنوان یكی از فصل نامه‌های انگلستان است.به دلیل روند افول اخلاق از هر ۵ پدر انگلیسی یك نفر بدون آنكه بداند فرزند فرد دیگری را به عنوان فرزند خود بزرگ می‌كند.
به گزارش این فصلنامه كه در زمینه‌های ژنتیكی و بیولوژیكی تحقیق می‌كند یافته‌های آزمایشات ژنتیكی در كشورهای غربی و اروپایی حاكی از آن است كه درصد بالایی از مردان بدون آنكه بدانند در اثر خیانت همسرانشان، فرزند شخص دیگری را بزرگ می‌كنند.
یافته‌های این محققان حاكی از آن است كه در كشورهایی كه قواعد خانوادگی سالم‌تر هستند این میزان به یك درصد كاهش می‌یابد حال آنكه در جوامعی كه گرفتار معضلات خانوادگی هستند این آمار به ۲۰ تا ۳۰ درصد افزایش می‌یابد.
محققان این مركز در بررسی ژنتیكی ۳۱۰۴۹۰ مورد از پدران و فرزندان در كشورهای غربی دریافتند كه از هر ۵ پدر انگلیسی یكی بدون آنكه بداند، فرزند شخص دیگری را به عنوان فرزند خود بزرگ می‌كند.
●نقش تقوا در خانواده
با بررسی این وضعیت اسف بار شاید بهتر بتوان به اهمیت دیدگاه اسلام درباره خانواده پی برد مجموعه ای که باید با محوریت تقوا کانونی سراسر مهر و صفا و یک رنگی بیافریند و به تربیت نسل هایی پاک و الهی بپردازد .
در نظام خانواده ایده آل اسلامی زن و مرد مکمل یکدیگرند که دست در دست هم این مجموعه مقدس را به سوی کمال هدایت می کنند .
اکسیر تقوا در این میان می تواند نقشی اساسی ایفا کند .گاهی عشق با تمام قدرت و عظمتش نمی تواند جلوی فروپاشی بنیان الهی خانواده را به تنهایی بگیرد مخصوصا عشقهایی که بی اساس و بنیان است و بر پایه ملاکات گذرا و ضد اخلاقی استوار است . لذا نقش تقوا در حفظ خانواده و پیشگیری از هرزگی ها و به خطر افتادن نسل ها امری انکار ناپذیر است
●زن و شوهر با تقوا
مرد باتقوا، برای تأمین مخارج خانه، جز به كسب حلال روی نمی آورد، و به غیر از مال حلال مالی قبول نمی كند، او با تحصیل حلال الهی مقیّد به رعایت حقوق تمام افرادی است كه از طریق كسب و تجارت با او سروكار دارند، و به عبارت دیگر از وجود او در بیرون از خانه به بندگان خدا ضرر و زیان نمی رسد، او به خاطر تقوای الهی دور حرام نمی گردد، و گنج عفت نفس و قناعت را از دست نمی دهد.
مرد باتقوا چون از كسب و كار فارغ شود، و به خانه بازآید، تمام كوفتگی و خستگی خود را كنار درب خانه می ریزد، و با نشاط و شادی و خوشدلی و خوشحالی وارد خانه می شود، به همسرش لبخند محبت می زند، و زحمات روزانه او را نسبت به نظافت خانه، و پخت و پز، و نگهداری فرزندان خسته نباشید می گوید، و وی را ارج می نهد، و با او و بچه ها با مهربانی و محبت برخورد می كند، و هر یك را درخور شأنش احترام می نماید.
مرد باتقوا گاهی حلال و حرام، و معروف و منكر، و حسنات و سیئات را به اهل بیتش گوشزد می كند، و نمی گذارد آنان در مسئله دین و دینداری دچار غفلت شوند.
مرد باتقوا، همه عمر و وقت خود را صرف بیرون نمی كند، و خنده و نشاط خود را تنها برای دوستان نمی برد، و در مسجد رفتن و شركت در جلسات مذهبی راه افراط نمی پیماید.
مرد باتقوا به این نكته توجه دارد، كه اسلام رعایت اعتدال و اقتصاد را در تمام امور حتی در عبادات سفارش فرموده، و از كم گذاشتن از حق زن و فرزند به بهانه رفت و آمد با دوستان، یا شركت در مجالس نهی فرموده است.
در هر صورت مرد باتقوا، در همه شئون زندگی آداب لازم را رعایت می نماید، و از این راه به استحكام بنای خانواده، و جلب محبت زن و فرزند كمك می نماید.
زن باتقوا، عفت و عصمت و پاكدامنی خود را حفظ می كند، با شور و شوق به كارِ خانه می رسد، زمینه رفع خستگی شوهر را كه محصول كار بیرون است فراهم می نماید، از فرزندان خود به نحو شایسته نگهداری می كند، با شوهر و فرزندان بر اساس اخلاق اسلامی رفتار می كند، از عبادتش غفلت نمیورزد، خانه را كانون عشق و صفا، مهر و محبت، و شور و شوق می نماید.
زن باتقوا از همسرش با تكیه بر اصول الهی اطاعت می كند، به خواسته های بحق او پاسخ مثبت می دهد، از عصبانیت و خشم و كبر می پرهیزد، با اقوام شوهرش با مهر و محبت و اخلاق اسلامی روبرو می شود، بوقت آمدن شوهر از عرصه كار و كسب تا درب خانه به استقبال می رود، و به وقت خروج شوهر وی را بدرقه می كند، و از وی می خواهد جز حلال خدا به خانه نیاور، كه ما به حلال خداوند گرچه اندك باشد قناعت می كنیم، و زیر بار حرام نمی رویم، مبادا به بهانه داشتن زن و فرزند، و خرج و مخارج از محدوده مقررات الهی تجاوز كنی، و زندگی را به حرام آلوده نمائی.
زن باتقوا از چشم همچشمی پرهیز دارد، و شوهرش را به خاطر همرنگ شدن با زندگی اقوام خود، یا اقوام شوهرش در تنگنا قرار نمی دهد و او را خجالت زده نمی كند.
چنین زن و شوهری مقبول حق، و منبع خیر، و نمونه بارز انسان الهی هستند، و در سایه آن دو همان خانه ای بوجود می آید كه خدا می خواهد، و در فضای آن خانه فرزندانی تربیت می شوند كه حق، طلب می كند، در هر صورت زن و شوهر در تمام امور زنگی بر اساس معارف الهی و قواعد اسلامی و قوانین فقهی باید همچون اولیاء الهی هوای یكدیگر را داشته باشند.
پایگاه استاد حسین انصاریان
منبع : عرفان


همچنین مشاهده کنید