شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا
اجرای یک برنامه ضدعفونی و پاکسازی قدم به قدم
●یک سالن ایده آل :
در زمینه ضدعفونی و پاکسازی سالنی ایده آل است که :
▪از سایر مزارع به اندازه کافی فاصله داشته باشد .
▪در مسیر باد سایر مزارع مرغداری قرار نداشته باشد .
▪بهتر است که تمامی وسایل موجود در مزارع قابل شستشو باشند ( تا حد امکان از چوب استفاده نشود )
▪اتاقی برای تعویض لباس در نظر گرفته شود .
▪دیوار ، سقف ، درها و سایر قسمتها قابل شستشو باشند .
ضدعفونی و پاکسازی مزارعی که از مشخصات بالا دور هستند ، مشکل خواهد بود .
●برنامه پاکسازی قدم به قدم :
▪ آفت کش ها را میتوان در این مرحله و قبل از خروج کامل گله بکار برد .
▪پیشنهاد میشود که بستر را از کناره ها به وسط بیاورید . بطوریکه یک قدم در دور تا دور سالن تمیز شود .
▪ میتوان در خارج از سالنها و در محوطه مزرعه نیز از حشره کشها استفاده کرد .
▪گرم بودن سالن ، کمک شایانی را به انجام بهتر عملیات ضدعفونی خواهد کرد .
▪بهتر است که کنترل جوندگان بدون هیچگونه وقفه ایی پس از خروج گله از سالنها صورت بگیرد .
▪ پیشنهاد میشود که تمامی غذاها از سیستم های توزیع غذا برداشته شود تا جوندگان به سوی طعمه ها بروند .
▪این نکته بسیار مهم است که در این مرحله بقایا و تمامی مواد ارگانیک قابل دیدن به دقت پاکسازی شوند
▪با یک پلاستیک به قطر حداقل ۶ میلی متر تل بستر جمع شده را بپوشانید بطوری که دمای داخل پلاستیک به حداقل ۶۰ درجه سانتی گراد و یا ۱۴۰ درجه فارنهایت برسد .
●پاکسازی خشک :
▪ تمامی تجهیزات قابل جداسازی بایستی به خارج از سالن منتقل شوند .
▪ پاکسازی خشک باز می گردد به فرچه کشی و دور انداختن . این عملیات بایستی در داخل و همچنین در خارج از سالنها انجام شود .
▪هواکش ها و سایر تجهیزات تهویه بایستی از خارج پاکسازی شوند .
▪خاک و سار آلودگیهای داخل ساختمان بایستی فرچه کشیده شوند ، دور انداخته شوند و یا جارو شوند .
▪ مهم است که این پاکسازی از بالای ساختمان شروع شود و به سمت پائین ساختمان ادامه یابد .
▪ بهتر است که تجهیزاتی مانند نقاله های تخم مرغ باز شوند و به بیرون از سالن منتقل شوند .
▪قبل از باز کردن نقاله های تخم مرغ ، دستگاه جمع آوری تخم مرغ را بزنید تا باقی مانده های تخم مرغ ، آشغال ها ، آلودگی ها و ... به خوبی دیده شوند .
▪قیفها و گاریهای غذا نیز بایستی بخوبی مجاری غذا پاکسازی شوند ، فرچه کشیده شوند و به خوبی تراشیده شوند .
▪مدارهای الکتریکی در این مرحله بایستی خاموش شوند و از محافظهای مخصوص برای حفاظت آنها استفاده شود .
▪هرگونه نقص ساختاری ( مانند طبقات و دربهای آسیب دیده ) در این مرحله بایستی اصلاح شود . اینکار سبب محافظت سالنها در برابر ورود جوندگان ، آفتها و پرندگان خواهد شد .
●مجاری حمل غذا :
▪برای اطمینان از حمل تمامی ذرات غذایی به بیرون از سالن ، میتوانید از یک جارو و یا هواکش استفاده کنید .
▪برای پاکسازی نقاله های حمل غذا میتوانید از یک چوب مناسب به همراه یک ماده ساینده در مجاری استفاده نمائید .
▪توجه بسیار زیادی به گوشه های غذاخوری داشته باشید .
●پاکسازی مرطوب :
▪ این مرحله شامل مرطوب کردن و شستن می باشد .
▪در این مرحله ، بهتر است که پاک کننده ها با آب گرم ( ۱۶۰ درجه سانتی گراد و یا ۱۴۰ درجه فارنهایت ) استفاده شوند .
▪بهتر است که در این مرحله ، فشار آب بین ۱۱۰۰ تا ۲۱۰۰ PSI باشد .
▪ از آن جهت در این مرحله از پاک کننده ها استفاده میشود که نفوذ ماده ضدعفونی در مرحله بعد بیشتر شود .
▪ این مرحله ، مرحله بسیار مهمی است و در صورت عدم توجه دقیق به آن دچار ضررهای جبران ناپذیری خواهید شد .
▪ فشار آبی که معمولا در این مرحله در مزارع استفاده میشود بین ۷۵۰ تا ۱۲۰۰ PSI میباشد .
▪در صورتی که سطوح قبلا خیس شده باشند فشار آبی بین ۵۰۰ تا ۷۵۰ PSI کافی خواهد بود .
▪ تجهیزات دستگاه های مخصوص شستشو به شما امکان پاکسازی تمامی سطوح را خواهد داد .
▪ در این مرحله ، هواکشها و همچنین منابع آب نیز بایستی از بیرون سالنها و با فشار بالای آب شسته شوند .
▪تجهیزات قابل حمل نیز بایستی در خارج از سالنها با فشار بالای آب شسته شوند .
▪ بهتر است که برای شستشوی تجهیزات در خارج از سالن ، آنها را آویزان کرد .
▪ مجاری آب و سیستمهای غذادهی نیز بایستی در این مرحله بخوبی شسته شده و ضدعفونی گردند .
▪در پایان این بخش نیز خاطرنشان میشود که برخی از ضدعفونی کننده ها مانند ترکیبات چهارتایی آمونیوم در صورت عدم شستشوی مناسب در مرحله ضدعفونی غیر فعال میشوند .
●ضدعفونی :
▪ضدعفونی بایستی ۲۴ ساعت پس از اتمام پاکسازی انجام شود ( به سالنها اجازه دهید تا بخوبی خشک شوند ) .
▪همیشه از پیشنهادات سازندگان مواد ضدعفونی مصرفی استفاده کنید .
▪در صورتی که کارخانه سازنده ضدعفونی کننده اجازه داده است ، حشره کشها و پاک کننده ها را با مواد ضدعفونی کننده مخلوط کنید . سعی نکنید که این کار را خودتان تجربه کنید زیرا ممکن است که تجربه ایی تلخ باشد .
▪ عملیات ضدعفونی نیز از بالای سالن به پائین خواهد بود .
▪عموما یک گالن از ماده ضدعفونی کننده رقیق شده برای ۱۰۰ تا ۱۵۰ مترمکعب نیاز است .
▪ زمان مجاورسازی ماده ضدعفونی کننده با سطوح بسیار مهم است . در صورتی که ترکیب ضدعونی کننده شما بصورت کف است ، زمان بیشتری را در نظر بگیرید .
●ضدعفونی ثانویه :
▪تحقیقات اخیر نشان داده است که ضدعفونی ثانویه به مقدار بسیار زیادی پخش آلودگی در محیط را کاهش میدهد .
▪ ضدعفونی ثانویه میتواند شامل عملیات دود دهی ( با گاز فرمالین یا پرمنگنات و فرمالین و یا مواد آماده و سایر محصولات باشد ) و گرما دادن باشد .
▪ در این مرحله نیز استفاده از حشره کش پیشنهاد میشود .
▪ضدعفونی ثانویه زمانی از نظر اقتصادی موجه خواهد بود که سالنها یک بیماری مسری را پشت سر گذاشته باشند .
▪علامتهای اخطار دهنده در تمامی مراحل پاکسازی و ضدعفونی بایستی استفاده شود .
●سایر نکات ...
▪ برای ضدعفونی و پاکسازی افرادی خاص را برگزینید و بجز آنها به سایر افراد اجازه انجام کاری را ندهید .
▪روی هم رفته زمان ۱۴ روز برای استراحت سالنها پیشنهاد میشود . در مزارعBreeder یک هفته اضافی نیز پیشنهاد میشود .
▪در نهایت این نکته را بخاطر داشته باشید که پس از اتمام یک از مراحل عملیات پاکسازی ، مزرعه بایستی دوباره قرنطینه شود .
●ضدعفونی جزئی :
در اکثر موارد این نوع ضدعفونی پیشنهاد نمیشود . اما بایستی این نکته را بخاطر داشت که برخی از مزارع با محدودیتهایی مواجه هستند .
●از آنرو بر آن شدیم تا با نگاهی مختصر ، به روشهای ضدعفونی جزئی بپردازیم :
▪ پاکسازی اولیه مزارع .
▪ جمع کردن بستر سالنها در محوطه مرکزی سالن .
▪ پاکسازی و ضدعفونی وسایل در خارج از سالنها .
▪ پخش بستر در تمامی سالن و سپس به اندازه یک اینچ بستر جدید بر روی بستر قبلی قرار بگیرد .
▪ در این مرحله استفاده از حشره کش نیز پیشنهاد میشود .
●فهرستی از کارهایی که بایستی پس از اتمام عملیات شستشو و پاکسازی صورت بگیرند :
▪ مطمئن شوید که تمامی مدارهای الکتریکی درست کار میکنند .
▪ بهتر است که لامپها را تعویض کنید و لامپهای جدید بکار بندید .
▪ تمامی ساعتها را تنظیم کرده و از کارکرد کامل آنها مطمئن شوید .
▪ پوششهای حفاظتی که در مراحل پاکسازی و ضدعفونی بر روی مدارهای الکتریکی قرار داده شده اند را بردارید .
▪تمامی موتورها را راه اندازی کرده و در صورت نیاز آنها را روغن کاری کنید .
▪ کارکرد مناسب ریلهای حمل غذا ، هواکشها و سایر وسایل را بررسی کنید .
▪ عدم فرسودگی ، شکاف و نشت مجاری آب را بررسی نمائید .
▪ از کارکرد مناسب تجهیزات توزیع غذا اطمینان کسب کنید .
▪تجهیزات موتوری را راه اندازی کرده و از کارکرد نرم و بدون صدای غیرعادی آنها اطمینان حاصل کنید .
▪ترموستات ها و دماسنجها را بادقت کنترل کرده و از کارکرد دقیق آنها اطمینان کسب کنید .
ترجمه و گردآوری : علیرضا گائینی ، ذانشجوی رشته دکترای دامپزشکی ، دانشگاه آزاد اسلامی ، واحد گرمسار
دکتر علیرضا گائینی
منبع : موسسه مرغداری ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
اسرائیل ایران اصفهان ایران و اسرائیل آمریکا استان اصفهان حمله ایران به اسرائیل گشت ارشاد حجاب ارتش جمهوری اسلامی ایران حسین امیرعبداللهیان وعده صادق
وزارت بهداشت سیل طرح نور هواشناسی تهران فراجا قتل فضای مجازی قوه قضاییه سیلاب شهرداری تهران سازمان هواشناسی
دولت ترکیه بنزین قیمت خودرو قیمت طلا بانک مرکزی قیمت دلار خودرو بازار خودرو ایران خودرو حقوق بازنشستگان تورم
تلویزیون سعدی فیلم سینمای ایران احسان علیخانی موسیقی کتاب دفاع مقدس
اینترنت مغز
رژیم صهیونیستی عراق فلسطین غزه جنگ غزه امیرعبداللهیان روسیه سازمان ملل اتحادیه اروپا چین حماس اسراییل
استقلال فوتبال شمس آذر قزوین پرسپولیس باشگاه استقلال کشتی آزاد صنعت نفت آبادان لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید بازی لیگ برتر بارسلونا
هوش مصنوعی گوگل ناسا فناوری سامسونگ تلگرام اپل وزیر ارتباطات عیسی زارع پور
هموفیلی پزشک گیاهان دارویی پیاده روی