شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

آماده سازی واحد های مرغ مادر گوشتی


آماده سازی واحد های مرغ مادر گوشتی
با توجه به اهمیت امر پاکسازی و آماده سازی واحدها پس از پایان هر دوره ، مراحل انجام آماده سازی بترتیب زیر تعیین و ارائه می گردد .
۱) سمپاشی با مواد حشره کش بمنظور کنترل حشرات یکی بلافاصله پس از تخلیه طیور ، در حالیکه هنوز کود و تجهیزات داخل سالن قرار دارند و دیگری سمپاشی قبل از گاز دادن سالنها .
۲) حمل تجهیزات و وسایل غیر ثابت سالن از قبیل آبخوریها ، دانخوریها ، لانه های تخمگذاری و غیره به بیرون از سالن . ( جهت شستشو و ضدعفونی ) .
۳) تخلیه کامل دان باقیمانده داخل سیلوها و مسیرهایی که دان در آنها به حرکت در می آید .
۴) تخلیه کامل کود سالنها .
▪ توضیح :
قبل از شروع بارگیری کود ، بمنظور تولید رطوبت و کاهش گرد و خاک بهتر است مقداری آب بصورت اسپری بر روی بستر پاشیده شود .
۵) جمع آوری بقایای کود و پر داخل و خارج سالنها ( جاروب کردن ) و حمل آن به خارج از مزرعه بهنگام فروش ، دفع و یا سوزاندن ، مشروط به اینکه دفع یا سوزاندن در فاصله حدود ۱ الی ۵/۱ کیلومتری فارم انجام شود .
۶) شستشوی داخل و خارج سالنها ، ( سقف ، دیوار ، کف ) و تجهیزات و وسایل داخل آنها با آب فشار قوی .(البته قبل از شروع شستشو ، برق تابلوها می بایستی قطع گردد .)
۷) شستشو و ضدعفونی مخازن و لوله های آب با ترکیبات کلره بمدت ۲۴ ساعت و سپس شستشو با برس و اسکاچ . در مرحله بعد بایستی آب مخازن تخلیه شده و آب تمیز در آن جریان یابد .
۸) شستشو و ضدعفونی دقیق سیلوها با آب فشار قوی و مایعات ضدعفونی کننده .
۹) پاک کردن محوطه بیرونی سالنها از بقایای خار و خاشاک ، پر . کود و غیره . سپس شعله گیری محوطه توسط شعله افکن یا گازوئیل .
۱۰) باز کردن کوره هیترها و انجام تعمیرات مورد نیاز فنی و ساختمانی .
۱۱) شستشوی جاده های اطراف سالنها بوسیله هولدر یا پمپ ۱۰۰ لیتری .
۱۲) ضدعفونی کامل سالنها با ضدعفونی کننده های وسیع الطیف جهت از بین بردن : باکتری ها ، ویروسها . قارچها ، انگلها ، کوکسیدیاها و غیره .
۱۳ ) شعله گرفتن کف و دیوارهای سالن تا ارتفاع یک متر .
▪ توضیح :
از این مرحله به بعد لباسها بایستی شسته و ضدعفونی شوند و حضور افراد فنی و پرسنل بیرون از واحد با لباسهای داخل واحد انجام گیرد و تردد ماشینها به حداقل رسیده و کلیه خودروها قبل از ورود به واحد ضدعفونی شوند .
۱۴) دود دادن داخل سالنها با گاز فرمل .
▪ توضیح :
جهت دود دادن سالنها بایستی رعایت کامل اصول ایمنی صورت گیرد ، دقت شود که دربها و پنجره های سالن کاملا بسته بوده و هواکش ها خاموش باشند . همچنین ظروف در نظر گرفته برای این کار حداقل حجمی معادل ۵ برابر پرمنگنات و فرمالین را داشته باشد . جنس ظرف از مواد پلاستیک نبوده و حتی المقدور از جنس سفال یا فلز انتخاب شوند .
در موقع ترکیب دو ماده حتما بایستی اول پرمنگنات داخل ظرف ریخته شود و بعدا فرمالین به آرامی بروی آن اضافه گردد . برای دود دادن سالن به ازای هر متر مکعب فضا ۲۰ گرم پرمنگنات پتاسیم و ۴۰ سی سی فرمالین در نظر گرفته شود . ضمنا حرارت سالن در زمان دود دادن بایستی ۲۵ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی سالن حدود ۷۰ % باشد .
۱۵) تمیز کردن و ضدعفونی کردن محوطه اطراف سالنها با استفاده از شعله افکن ، مواد ضدعفونی کننده و همچنین پخش آهک به ضخامت یک سانتیمتر .
۱۶) توزیع و پخش سولفات آمونیوم و آهک با مقادیر ( ۱۰ کیلوگرم + ۲۰ کیلوگرم ) و اسپری آب بر روی آن به میزان ۱۰۰ لیتر به ازای هر ۱۰۰ متر مربع سطح کف .
۱۷) تعویض کامل لباس ، چکمه ، حوله و لوازم انفرادی پرسنل .
خلاصه مراحل آماده سازی واحدهای مادر گوشتی
بطور کلی آماده سازی واحدها شامل دو بخش است :
الف) بخش پاکسازی
۱) بخش آماده سازی
۲) تخلیه کامل کود و جاروب کردن .
۳) تخلیه پر ، کود و ضایعات اطراف سالنها .
۴) از بین بردن علفهای هرز محوطه توسط چیدن و سوزاندن .
▪ توضیح :
بطور کلی تا پایان این مرحله نبایستی از بقایای گله قبل چیزی داخل واحد باقی بماند .
ب) بخش آماده سازی
۱) شستشو طی سه مرحله :
▪ شستشوی کلی و اصلی واحد ( کلیه سالنها با تمام وسایل )
▪ شستشو پس از اتمام کارهای فنی و تاسیسات
▪ شستشوی پایانی پس از نصب زنجیرهای دانخوری
۲) ضدعفونی طی دو الی سه مرحله :
▪ ضدعفونی با کلر با غلظت ۲%
▪ ضدعفونی با ترکیبات آمونیوم ۴ تایی ( هایژن ، ساولن ) با غلظت ۱%
▪ فرمالین پاشی با غلظت ۱۰%
۳) شعله گیری طی دو مرحله :
▪ بعد از ضدعفونی مرحله اول
▪ بعد از ضدعفونی مرحله دوم
۴) پخس سولفات و آهک و آب :
۱۰ کیلوگرم سولفات + ۲۰ کیلوگرم آهک + ۱۰۰ لیتر آب ( به ازای هر ۱۰۰ متر مربع کف سالن ).
۵) تحویل لباس کارهای قدیم به مسئول قرنطینه ، دریافت لباس کارهای جدید از مسئول قرنطینه ، شستشو و پرکردن حوضچه های ضدعفونی با آب و مواد ضدعفونی ، دوش گرفتن اجباری .
آقای مهندس حمید رضا ضیایی
منبع : موسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید