چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

راهنمای پاکسازی وشستشو و طریقه ضد عفونی مرغداری


راهنمای پاکسازی وشستشو و طریقه ضد عفونی مرغداری
● شستشو و ضدعفونی كردن سالن های مرغداری
▪ مرحله ۱: تخلیه كود حاصل و حمل و نقل آن با توجه به دستورالعمل (بخشنامه شماره ۲۹۷۷۱ – ۱۹/۷/۷۴) سازمان دامپزشكی كشور باید انجام پذیرد .
▪ مرحله ۲ : پاكسازی سالن ها در محوطه مرغداری از بقایای كود و پر و لاشه و سایر بقایای آلود كننده از دور قبل صورت پذیرد .
▪ مرحله ۳ : كلیه تجهیزات و لوازم از قبیل دانخوری ، آبخوری و غیره . . . از سالن ها خارج و جهت شستشو و ضد عفونی به محوطه خارج از سالن منتقل شود .
▪ مرحله ۴ : با استفاده از آب گرم (با فشار قوی) كلیه قسمتهای سالن ها از قبیل كف – سطوح داخلی و خارجی دیوارهای سالن – پشت بام و سایر تاسیسات (كارخانه تهیه دان- انبارها – دفتر كار – اتاق نگهبانی و . . . ) در مرغداری از كود – پر – و گرد خاك كاملا پاكیزه شود .
▪ مرحله ۵ :شستشوی بعدی با استفاده از دیتر جنت ها (صابون مایع – محلول های پاك كننده و . . . ) انجام گیرد و سپس با آب گرو و فشار مناسب كلیه قسمت ها پاكیزه شود .
▪ مرحله ۶ : تعمیر و مرمت هر گونه منفذ و بر طرف كردن خرابی های موجود در سطح سالن ها و سایر تاسیسات و رفع پارگی های توری پنچره ها در این مرحله الزامیست .
▪ مرحله ۷ : شعله دادن كف و دیوارهای سالن از داخل و خارج تا ارتفاع ۵/۱ متر .
▪ مرحله ۸: ضدعفونی كلیه سطوح (كف – سقف – دیوارها – پشت بام ).
▪ مرحله ۹: نظارت و ضدعفونی سیستم تهویه و سیستم های برق با توجه به بند ۷ .
▪ مرحله ۱۰ : لایروبی و شستشو و ضد عفونی سیستم فاضلاب با توجه به بند ۷ .
▪ مرحله ۱۱: پس از پایان مرحله ۹ كلیه درب ها و پنجره های سالن ها و سایر تاسیسات تا ضدعفونی نهایی پس از نصب لوازم و تجهیزات از ورود احتمالی موش و باید بسته شوند تا یا افراد غیر مسئول باید بسته نگهداشته شود .
● شستشو و ضد عفونی لوازم و تجهیزات
▪ مرحله ۱: كلیه لوازم و تجهیزات مرغداری از قبیل دانخوری و آبخوری و آنهایی كه قابل شستشو می باشند به خارج از سالن ها منتقل شود و باید در مرحله اول در آب گرم غوطه ور گردند .
▪ مرحله ۲ : لوازم فوق را مجددا با آب گرم و برس شسته و سپس با ماده ضدعفونی كننده مؤثر به مدت دو ساعت غوطه ور و ضدعفونی گردند و متعاقبا با آب تمیز آب كشیده شود
● پاكسازی و شستشو و ضدعفونی محوطه
▪ مرحله ۱: سطوح آسفالته و بتونی محوطه مرغداری پس از شستشو سالن ها با آب فشار قوی باید كاملا تمیز شود .
▪ مرحله ۲ : كلیه سطوح مطرح شده در مرحله ۱ و همچنین سطوح خاكی و . . . باید شعله داده شوند .
▪ مرحله ۳ : اسپری ماده ضدعفونی كننده با توجه به مواد ضدعفونی كننده مؤثر بر روی سطوح اعم از آسفالت شده و بتونی و شنی و خاكی الزامیست .
▪ مرحله ۴: آهك پاشی سطوح غیر قابل شستشو محوطه مرغداری پس از انتقال لوازم و تجهیزات مرغداری به داخل سالن ها با آب آهك تازه انجام پذیرد .
▪ مرحله ۵: تامین محلول ضدعفونی كننده در حوضچه های ضدعفونی در مدخل درب ورودی مرغداری و سالن ها پس از شستشو و ضدعفونی سالن های الزامیست .
● شستشو و ضدعفونی شبكه آبرسانی
▪ كلیه شبكه آبرسانی محتوی آب آشامیدنی طیور تخلیه و لایروبی و شستشو و تمیز شود .
▪ مخازن و لوله ها با محلول ضدعفونی كننده پر گردیده و پس از ۲۴ ساعت محلول تخلیه و سپس سیستم با آب تمیز شستشو داده شود .
● استفاده از فرمالین جهت ضدعفونی
▪ استفاده از لباس كار – ماسك و دستكش مناسب در زمان استفاده از فرمالین ضروری است .
▪ قبل از شروع استفاده از فرمالین باید كلیه پنجره ها و هواكش ها و كلیه نقاطی كه امكان خروج گاز از آنها وجود دارد بسته شوند .
▪ پس از قرار دادن كلیه وسایل و تجهیزات و ملزومات مورد نیاز دوره پرورش در داخل سالنها نسبت به توزیع بستر مناسب و سالم به نحوی كه در مسیر رفت و آمد قرار نگرفته باشد اقدام و متعاقبا نسبت به گاز دادن اقدام شود .
▪ در صورتی كه جهت ضدعفونی سالن ها از تركیب پرمنگنات و فرمالین استفاده شود به میزان حداقل ۱۰ گرم پرمنگنات و ۲۰ سانتی متر مكعب فرمالین برای هر متر مكعب لازم می باشد . حداقل درجه حرارت سالن كمتر از ۲۵ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۶۵ درصد باشد .
منبع : موسسه مرغداری ایران


همچنین مشاهده کنید