سه شنبه, ۲۸ فروردین, ۱۴۰۳ / 16 April, 2024
مجله ویستا

خانواده کدو


خانواده کدو
انواع تابستانی دارای میوه نارس با پوست نرم بوده ، اما انواع زمستانی دارای میوه رسیده با پوسته سفت می باشد . سبزیهای این خانواده حاوی آلفا و بتا كاروتن است كه باعث رنگ آن می شوند . همچنین ویتامین های C و E در آنها وجود دارد.
كدو حلوایی: رنگدانه ای به نام لیكوپن در این نوع كدو وجود دارد . دانه های آن منبع غنی از آهن ، روی و سلنیوم است كه سلنیوم برای باروری مردان ضروری است .
كدو مسمایی : انواع كوچك تا متوسط این نوع كدو دارای بهترین طعم و بافت است.
میزان مصرف:
مصرف ۱۰۰ گرم كدو حلوایی می تواند بدن را در برابر ابتلا به سرطان محافظت كند . همچنین در محافظت چشمها در برابر آب مروارید و افزایش بینایی نقش دارد .
انتخاب و نگهداری:
- بهتر است انواع تمیز و بدون لكه كه سنگین وزن نیز هستند انتخاب شود.
- كدوی بریده نشده را باید در محل خنك كه تهویه مناسب دارد نگهداری كرد.
- تكه های بریده شده كه دانه و پوست آن جدا نشده است ، در پوشش پلاستیكی قرار داده و در یخچال نگهداری شود.
كدو برای درمان موارد زیر به كار می رود:
سرطان پروستات: مصرف مرتب سبزیجات زرد و سبز رنگ از جمله كدو حلوایی خطر سرطان پروستات را در مردان بالای ۶۰ سال كاهش می دهد . الفا و بتا كاروتنی كه در كدو حلوایی و كدو مسمایی یافت می شوند با از بین بردن مواد سرطان زا مانع از بروز بسیاری از سرطانها می شوند . این مواد یا در بدن وجود داشته و یا از محیطهای آلوده وارد بدن می شود .
آب مروارید: دریافت كم بتا كاروتن توسط سالمندان خطر ابتلا به بیماریهای چشمی نظیر آب مروارید را افزایش می دهد .
افزودن تكه های كدو حلوایی به غذای سالمندان نظیر سوپ و خورش ، هم آن را خوش طعم كرده و هم دریافت بتا كاروتن را افزایش می دهد .
سرما خوردگی و آنفلوآنزا: ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا سطح آنتی اكسیدانهایی نظیر ویتامین c و همچنین آلفا و بتا كاروتن را كاهش می دهد. كدو حلوایی و كدو مسمایی حاوی آنتی اكسیدان بوده و نقش محافظتی در برابر سرماخوردگی و آنفلوآنزا ایفا می كنند .
بیماری قلبی: لیكوپن، ویتامین E، C و بتا كاروتن، كه همگی در كدو حلوایی یافت می شوند ، خطر بیماری قلبی را كاهش می دهند . این مواد مانع تأثیر زیان بار LDL روی دیواره عروق می شوند .
افرادی كه مبتلا به گواتر هستند نباید به مقدار زیاد گیاهان این خانواده را مصرف كنند .
- در طب چینی از كدو حلوایی در درمان دیسانتری ، اگزما و احتباس آب استفاده می شود.
- در تنظیم قند خون و تحریك لوزالمعده مفید است . بنابراین مصرف آن به افراد دیابتی و افرادی كه دچار افت قند خون می شوند توصیه می شود.
- كدو حلوایی و تخمه آن در كشتن انگلهای روده ای و همچنین تقویت موكوس ریه ، نای و گلو مفید است.
- از انواع كدو برای دفع انگلهای روده ای استفاده می شود .
- كدو مسمایی خاصیت دیورتیك داشته و در بهبود احتقان آب مفید است . اگر با پوست خورده شود اثر آن بیشتر هم خواهد شد .
- در طب چینی از آب كدو حلوایی در درمان زخمها (به صورت موضعی) استفاده می شود.
- همچنین آب كدو حلوایی خاصیت مسهل دارد و به عنوان ضد عفونی كننده به كار می رود.
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید