پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

ارزش تغذیه ای خربزه


ارزش تغذیه ای خربزه
خربزه میوه ای شیرین، لذیذ و گواراست كه انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان است.
رسول گرامی اسلام (ص) در بیان خواص خربزه فرموده اند: خربزه از زینت های زمین است، آب آن از رحمت الهی، و شیرینی آن از بهشت است. همچنین می فرمایند : خوردن خربزه پیش از غذا، بدن را می شوید و بیماری را از بدن ریشه كن می كند.
از امام علی علیه السلام نقل شده است خوردن خربزه، مثانه را پاك و سنگ مثانه را آب می كند و ادرار را افزایش می دهد.
ایشان می فرمایند : خربزه ده خاصیت دارد:
۱-خوردنی است.
۲- آشامیدنی است، چون آبدار است.
۳- میوه است.
۴- گل است ( زیرا بویی مطبوع دارد ).
۵- شیرینی است ( زیرا دارای قند زیاد است ).
۶- روده ها و معده را شستشو می دهد.
۷- معده و روده را پاكیزه می كند.
۸- سبزی است.
۹- دوای درد است.
قسمت هایی از این میوه كه در تغذیه و پزشكی استفاده می شود، عبارت اند از: گوشت، تخم و پوست میوه.
خواص درمانی خربزه
۱- خربزه دارای ویتامین A است، از این رو در ترمیم و تجدید سلول های بدن نقش دارد.
۲- خربزه با داشتن خاصیت ادرارآور بودن در بیماری های سنگ كلیه و مثانه مفید است؛ دراین بیماری ها باید نمك و فلفل كمتر خورده شود.
۳- خربزه سرشار از ویتامین های A ، D وC و سلولز است.
۴- خربزه به علت دارا بودن خاصیت ملیّن، برای معالجه یبوست تجویز می شود.
۵- اگر گوشت خربزه را له كنید و به صورت مرهم روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید، آن را معالجه خواهد كرد.
۶- تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های شدید مفید است.
۷- خربزه باعث افزایش شیر در زنان شیرده می شود.
۸- مغز تخم خربزه ی بو داده طبیعت گرم دارد.
۹- مغز تخم خربزه ی بو داده دارای خاصیت ادرار آور، نرم كننده و افزایش دهنده میل جنسی است.
۱۰- خربزه برای اشخاص مبتلا به سل ریوی و كم خونی مفید است.
۱۱- خربزه، رنگ چهره را روشن می كند و بیماری استسقاء ( احساس تشنگی دائمی ) را درمان می نماید.
۱۳- خربزه به هضم غذا كمك می كند و رودل را برطرف می نماید.
۱۴- خوردن ۸ گرم دم كرده ی پوست خشك شده ی خربزه ، سنگ مثانه را دفع می كند.
احتیاط لازم در مصرف خربزه
۱- مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می شود، در نتیجه در ناحیه معده و روده ایجاد درد می نماید.
۲- باید خربزه را بعد از غذا مصرف نمود، زیرا در غیر این صورت تولید اسهال و ورم روده می كند.
۳- خوردن خربزه كال در كسانی كه معده ضعیف دارند، تولید اسهال می كند. همچنین خلط را می افزاید و برای سینه درد و سرماخوردگی مضر است.
منبع : تبیان


همچنین مشاهده کنید