پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا
کمخونی
جدیدترین تحقیقات دانشمندان علوم پزشكی مشخص میكند كه بسیاری از مبتلایان به بیماری كمخونی به طور تصادفی از بیماری خود مطلع میشوند و در واقع كمخونی را نیز باید جزو بیماریهای خاموش محسوب كرد. در گزارشی كه اخیراً از سوی مركز كنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) منتشر شد، مشخص گردید از هر ۱۰ زن بالغ در ایالات متحده یك نفر به بیماری كم خوبی و یا فقر آهن مبتلاست. در نیمی از این موارد فقر و آهن به حدی است كه مانع از تولید گلبولهای قرمز خون به میزان لازم میشود. امری كه در نهایت منجر به كمخونی شدید خواهد شد. كمبود آهن بیشتر در زنان بالغ دیده میشود كه دلیل آن نیز از دست دادن خون به صورت ماهانه است كه طی سیكل قاعدگی اتفاق میافتد. زنانی كه به مقدار كافی، آهن و در رژیم غذایی خود استفاده نمیكنند. به كمبود آهن و در نهایت كمخونی مبتلا میشوند. آهن اعمال حیاتی مهمی را در بدن تنظیم میكند؛ اما شناخته شدهترین كار آهن در بدن كمك به حمل اكسیژن در خون است. آهن یك جزء مهم و اساسی در تركیب هموگلوبین است، مادهای كه اكسیژن را از ریهها به بدن حمل میكند. بدون وجود مقادیر كافی آهن، تولید هموگلوبین و حمل اكسیژن در بدن مختل میشود. بسیاری از افرادی كه به كمخونی مبتلا میشوند، علائم خاصی نداشته و فقط در بعضی از موارد احساس كسالت مختصری خواهند داشت. مركز كنترل بیماریهای ایالات متحده پیشنهاد میكند كه زنان بالغ هر ۵ تا ۱۰ سال یك بار آزمایشهای تشخیصی را برای بررسی ابتلای احتمالی خود به كمخونی انجام دهند. از آنجایی كه نیاز بدن به آهن در دوران بارداری افزایش چشمگیری مییابد، بنابر این احتمال وقوع كمخونی در این دوران بیشتر است. ابتلای زنان آبستن به كمخونی احتمال وقوع زایمان پیش از موعد را به میزان ۲ برابر و احتمال به دنیا آمدن نوزاد با كمبود وزن را تا ۳ برابر افزایش میدهد.
در صورت تشخیص فقر آهن، بهترین معالجه شامل جایگزین كردن آهن از دست رفته است.
مقدار آهنی كه از مواد غذایی جذب میشود به نوع غذای مصرف شده نیز بستگی دارد. به عنوان مثال آهن موجود در گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی ۲ تا ۳ برابر بیش از آهن موجود در مواد غذایی با منشأ گیاهی جذب بدن میشود. در عین حال با توجه به این نكته ضروری است كه مصرف آهن بیش از مقدار روزانه عوارض منفی مانند تهوع و یبوست را به همراه دارد.
منبع: لسآنجلس تایمز ۳ مارس ۲۰۰۳
در صورت تشخیص فقر آهن، بهترین معالجه شامل جایگزین كردن آهن از دست رفته است.
مقدار آهنی كه از مواد غذایی جذب میشود به نوع غذای مصرف شده نیز بستگی دارد. به عنوان مثال آهن موجود در گوشت قرمز، گوشت مرغ و ماهی ۲ تا ۳ برابر بیش از آهن موجود در مواد غذایی با منشأ گیاهی جذب بدن میشود. در عین حال با توجه به این نكته ضروری است كه مصرف آهن بیش از مقدار روزانه عوارض منفی مانند تهوع و یبوست را به همراه دارد.
منبع: لسآنجلس تایمز ۳ مارس ۲۰۰۳
منبع : بنياد انديشه اسلامي
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
ایران سریلانکا توماج صالحی کارگران رهبر انقلاب حجاب پاکستان مجلس شورای اسلامی دولت رئیسی سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور
کنکور سیل سازمان سنجش تهران شهرداری تهران فضای مجازی هواشناسی پلیس سلامت قتل فراجا وزارت بهداشت
قیمت خودرو قیمت طلا خودرو قیمت دلار دلار بازار خودرو بانک مرکزی ایران خودرو قیمت سکه سایپا بورس تورم
تلویزیون سریال ترانه علیدوستی کتاب سینمای ایران فیلم شعر تئاتر سینما
کنکور ۱۴۰۳
اسرائیل آمریکا غزه رژیم صهیونیستی فلسطین روسیه جنگ غزه چین طوفان الاقصی عملیات وعده صادق ترکیه اتحادیه اروپا
فوتبال پرسپولیس لیگ برتر انگلیس استقلال فوتسال بازی تراکتور باشگاه پرسپولیس باشگاه استقلال بارسلونا تیم ملی فوتسال ایران رئال مادرید
هوش مصنوعی همراه اول فیلترینگ ناسا ایلان ماسک اپل تیک تاک تبلیغات فناوری سامسونگ
سلامت روان فرونشست زمین داروخانه پیری سرکه سیب یبوست