جمعه, ۳۱ فروردین, ۱۴۰۳ / 19 April, 2024
مجله ویستا
مارچوبه Asparagus
مارچوبه بهصورت وحشی در اكثر نقاط دنیا میروید برگهای آن فلسی شكل بوده كه از كنار آنها شاخههائی باریك و دراز و سبز رنگ بهصورت دستههای ۳ تا ۸ تائی خارج میشود.
بهعلت زیبا بودن این گیاه را بهصورت تزئینی در باغچهها میكارند مارچوبه را در اوایل پائیز میچینند.
این گیاه از قدیمالایام مورد استفاده بشر بوده است و حتی در اهرام ثلاثه مصر نقاشیهائی وجود دارد كه مارچوبه را نشان میدهد.
مارچوبه را میتوان بهصورت مختلف مصرف كرد. باید مارچوبه را با كمی آب و حرارات كم در ظرفهای ضد زنگ پخت و تقریباً نیمه خام آن را برداشت. آب مارچوبه را دور نریزید و از آن برای سوپ استفاده كنید زیرا دارای ویتامین و املاح میباشد. وقتیكه مارچوبه میخرید دقت كنید تازه باشد.
شاخههای مارچوبه تازه راست و نرم بوده و نوك آن نباید باز شده باشد و اگر فلسهای نوك آن باز باشد نشانه این است كه گیاه مدت زیادی مانده و كهنه شده است.
تركیبات شیمیائی:
مارچوبه دارای آسپاراژین ف كونی فرین، اینوزیت، تانن، اسدی گالیك، آسپاراگوز، و اسید سوكسی نیك میباشد دانه آن دارای ۱۵ درصد مواد روغنی میباشد این روغن زرد مایل به قرمز است.
درصد مواد موجود در مارچوبه بهصورت زیر است:
آب ۹۰ گرم
پروتئین ۲/۵ گرم
چربی ۰/۲ گرم
مواد نشاستهای ۴/۲ گرم
كلسیم ۲۲ میلی گرم
فسفر ۶۰ میلی گرم
آهن ۱/۱ میلی گرم
سدیم ۲ میلی گرم
پتاسیم ۲۷۵ میلی گرم
ویتامین آ ۹۰۰ واحد
ویتامین ب ۱ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ب ۲ ۰/۲ میلی گرم
ویتامین ب ۳ ۱/۵ میلی گرم
ویتامین ث ۳۵ میلی گرم
خواص داروئی:
از نظر طب قدیم ایران مارچوبه گرم و خشك است بنابراین آنهائی كه سرد مزاج هستند باید آن را با عسل بخورند و آنهائی كه گرم مزاج هستند باید آنرا با سركه بخورند. مارچوبه گیاهی است ادرارآور و دارای خواص زیادی است.
۱) خوردن آن دید چشم را تقویت میكند.
۲) برای تقویت نیروی جنسی مفید است.
۳) ضعف مثانه را برطرف میكند.
۴) برای تقویت قلب مفید است.
۵) ملین است و یبوست را برطرف میكند.
۶) تببر است.
۷) مارچوبه بهعلت داشتن كلروفیل خونساز است و كسانیكه كمخون هستند باید از آن استفاده كنند.
۸) مارچوبه به ساختن گلبولهای قرمز خون كمك میكند.
طرز استفاده:
برای نگاهداری مارچوبه آن را در پارچههای مرطوب ببندید و در یخچال قرار دهید زیرا گرما و خشكی آن را از بین میبرد.
مارچوبه را نیز میتوان در سالاد ریخت و یا از آن سوپ تهیه كرد.
مورد دیگر استفاده از مارچوبه غیر از پختن آن بهصورت دم كرده آن است.
دم كرده مارچوبه را به این صورت تهیه كنید:
چند شاخه مارچوبه را در داخل یك لیتر آبجوش بریزید و مقدری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه كنید و بگذارید مدت پنج دقیقه دم بكشد. از این دم كرده به مقدار دو تا سه فنجان در روز برای تسكین و آرامش قلب استفاده كنید.
مضرات:
مارچوبه را نباید آنهائی كه مبتلا به ورم مجاری ادرار هستند و یا اشخاص عصبی مصرف كنند. مارچوبه همچنین برای مبتلایان به رماتیسم و سنگ كلیه خوب نیست.
منبع : انجمن درمانگران ایران
همچنین مشاهده کنید
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید میز و صندلی اداری
خرید بلیط هواپیما
گیت کنترل تردد
اسرائیل ایران حمله ایران به اسرائیل آمریکا گشت ارشاد ایران و اسرائیل ارتش جمهوری اسلامی ایران دولت دولت سیزدهم وعده صادق جنگ سید ابراهیم رئیسی
سیل شهرداری تهران هواشناسی قوه قضاییه تهران کنکور سیلاب آموزش و پرورش سازمان هواشناسی پلیس سلامت وزارت بهداشت
یارانه قیمت خودرو یارانه نقدی خودرو قیمت دلار قیمت طلا بازار خودرو بانک مرکزی ایران خودرو بورس قیمت سکه دلار
احسان علیخانی تلویزیون ازدواج شبکه نمایش خانگی تبلیغات رابعه اسکویی سینمای ایران کتاب موسیقی سریال دفاع مقدس تئاتر
دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی
رژیم صهیونیستی عملیات وعده صادق غزه فلسطین جنگ غزه روسیه چین سازمان ملل حماس اسراییل حزب الله لبنان طوفان الاقصی
پرسپولیس فوتبال صنعت نفت آبادان استقلال لیگ قهرمانان اروپا رئال مادرید بارسلونا بازی لیگ برتر کشتی فرنگی تراکتور سپاهان
هوش مصنوعی سامسونگ تلگرام اپل وزیر ارتباطات ایلان ماسک ناسا عیسی زارع پور
چاقی پیاده روی درمان و آموزش پزشکی دیابت سلامت روان