چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

از کلسترول تخم مرغ نترسید


از کلسترول تخم مرغ نترسید
نکته قابل توجه آن است که قسمت اعظم چربیهای موجود در زرده تخم مرغ ،از نوع غیراشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول ندارند ُ، بنابراین از کلسترول تخم مرغ نهراسید و روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنید.
تخم مرغ ،ماده غذایی شناخته شده ای است که از نظر کیفیت بعد از شیر مادر قرار می گیرد در حقیقت تخم مرغ بهترین منبع پروتئینی است که حاوی ویتامین هابه جز ویتامین سی و مواد معدنی ضروری است اما برخی از عوامل نظیر کلسترول بالای تخم مرغ باعث شده است که این ماده غذایی در تغذیه عمومی حتی در زمان حاضر نیز جایگاه واقعی خود را نیابد.
براساس اطلاعات حاصله از آخرین تحقیقات به عمل آمده توسط انجمن قلب امریکا، کمیسیون بین المللی تخم مرغ و دانشگاه آریزونا مشخص شده است که کلسترول دریافتی از راه غذا و کلسترول موجود در خون با هم یکی نیستند به عبارت دیگر کلسترول موجود در غذای مصرفی به طور خودکار به کلسترول خون افزوده نمی شود قسمت اعظم کلسترول خون در داخل بدن سنتز می شود.
به موازات افزایش میزان کلسترول دریافتی از غذا، میزان سنتز کلسترول در بدن کاهش می یابد که این روند به تثبیت وضعیت کلسترول پلاسما کمک می کند.
لازم به ذکراست که چربیهای اشباع شده موجود در غذا بیشترین تاثیر را بر روی سطح کلسترول خون می گذارند و دراین بین کلسترول غذا نقشی ندارد طبیعی است وقتی که چربیهای اشباع نشده جایگزین چربیهای اشباع شده شوند، کلسترول خون پایین می آید.
نکته قابل توجه آن ات که قسمت اعظم چربیهای موجود در زرده تخم مرغ ،از نوع غیراشباع هستند و هیچ ارتباطی با افزایش کلسترول ندارند بنابراین از کلسترول تخم مرغ نهراسید و روزانه یک عدد تخم مرغ مصرف کنید.
در همین حال خبر گزاری ایسنا گزارش داد: مطالعات جدید نشان می‌دهد میزان كلسترول موجود در تخم‌مرغ از غذاهای معمولی كه روزانه مصرف می‌شود كمتر است و علی‌رغم تصور عموم، مصرف یك عدد تخم‌مرغ در روز در بیماران مبتلا به چربی خون و عارضه قلبی مشكلی ایجاد نمی‌كند.
دكتر «یوسف اسكندری» متخصص تغذیه ضمن بیان این مطلب در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، واحد علوم پزشكی ایران، گفت: متخصصان انجمن قلب آمریكا طی انجام تحقیقات جدید، كلسترول موجود در تخم‌مرغ را عامل بروز عارضه قلبی ندانسته، بلكه به بیماران قلبی و مبتلایان به چربی خون توصیه می‌كنند در میزان مصرف این ماده غذایی با متخصص تغذیه مشورت كنند.
وی ادامه داد: یك تخم‌مرغ معمولی حاوی ۷۵ كیلوكالری انرژی، ۴/۶ گرم چربی، ۲۱۳ میلی‌گرم كلسترول، ۱۲ نوع ویتامین مورد نیاز بدن همچون ویتامین‌های D،A،E،B۱۲،B۶،B،C و ... و املاح معدنی مانند كلسیم، آهن، اسیدفولیك سدیم و پتاسیم است.
دكتر اسكندری با اشاره به اینكه بیش از ۵۰ درصد پروتئین (آلبومین) تخم‌مرغ در سفیده آن قرار دارد، افزود: به همین دلیل به ورزشكاران توصیه می‌شود از سفیده تخم‌مرغ به میزان قابل توجه استفاده كنند؛ البته ویتامین‌ها و املاح موجود در زرده تخم‌مرغ بیش از سفیده آن است.
وی در مورد فواید تركیبات كاروتنوئیدی موجود در تخم‌مرغ اظهار داشت: لوتئین و زاگزانتین از جمله تركیبات كاروتنوئیدی موجود در تخم‌مرغ‌اند كه در بافت چشم تجمع یافته و از بروز بیماری‌های چشمی همچون آب مروارید به ویژه در سالمندان پیشگیری می‌كنند.
منبع : پایگاه اطلاع‌رسانی صبحانه


همچنین مشاهده کنید