پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

بیایید قلب سالم داشته باشیم


بیایید قلب سالم داشته باشیم
اگر احساس موازنه خود را از دست نـدهید، گیاه خواری می تواند برای سلامتی شما مفید باشد. از نقطه نظر سلامتی، گیاه خواری دارای محاسن بسیار زیادی است. چربی كمتر، كالری كمتر، قند و نشاسته كمتر، سدیم كمتر و فیبرهای غذایی بیـشتـر از جـمـله ایـن محاسن است. با این حال گیاه خواری مستلزم داشتن یك بـرنامه غذایی مناسب جهت حصول بهترین نتیجه است. اگر می خواهید به گیاه خواری روی آورید بهتر است جهت كاهش احتمال ابتلا به امراض گوارشی، این كار را به تدریج انجام دهید. سعی كنید ابتدا گوشـت قـرمـز مـانند گوشت گوساله و بعد از آن گوشت سفید مانند مرغ و در انتها ماهی و غذاهای دریـایـی را كنار بگذارید. سعی كنید از گیاهان متنوع استفاده كنید. در اینجا یك برنامه غذایی هفت روزه گیاهی را مشاهده خواهید كرد:
▪ شنبه:صبحانه: شوربای جوی دوسر به همراه یك هلو، نان تست سبوس دار، كره گیاهی، شیر رقیق، چای گیاهی،ناهار: سوپ سبزیجات، خوراك لوبیا، نان جو سبوس دار، آبدوغ و میوه جات تازه، شام: نان ذرت، سالاد فصل، دسر فرانسوی، گل كلم، سیب زمینی، شیر رقیق، آناناس.
▪ یكشنبه: صبحانه: شیر كم چرب، كشمش، نان سبوس دار با مربای نارنج، آب پرتقال تازه،ناهار: پنیر خانگی كم چرب، سالاد گوجه تازه و سبزیجات، چای با لیموترش، شام: سبزیجات تازه، خوراك لوبیا، سالاد فصل با روغن زیتون و لیمو، گل كلم، شیر كم چرب و یك عدد میوه.
▪ دوشنبه:صبحانه: توت فرنگی، كلوچه، گریپ فروت، چای گیاهی، ناهار: خوراك ذرت، لوبیا، دوغ و یك عدد میوه، شام: ماكارونی و پنیر، گل كلم، كدو مسما، آب گوجه فرنگی، طالبی.
▪ سه شنبه:صبحانه: پرتقال، آلو بخارا، نان شیرینی، شیر، ناهار: سوپ لوبیا، كلوچه با عسل، سالاد فصل، شیر كم چرب، كمی خشكبار،شام: نان سبوس دار، سبزیجات، بادمجان با گوجه فرنگی و پنیر، سالاد اسفناج با چاشنی یونانی،
▪ چهارشنبه:صبحانه: شیر كم چرب و سبوس، نان شیرینی، مربای نارنج، پرتقال، ناهار: سوپ نخودفرنگی، نان كشمشی، شیر كم چرب، سیب، شام: كمپوت هفت میوه، رشته فرنگی، نان،
▪ پنجشنبه:صبحانه: املت، نان جو با مارگارین ،آب پرتقال، شیر كم چرب یا چای، ناهار: خوراك لوبیا با ادویه، ساندویچ پنیر، سالاد میوه جات، شام: خوراك عدسی با قارچ، سالاد كاهو با هویج، توت فرنگی.
▪ جمعه: صبحانه: آب گریپ فروت، نان شیرینی با كره گیاهی، شیر كم چرب، ناهار: كیك ذرت با پنیر، عنبه با لیمو، گوجه فرنگی، شام: آب گوجه فرنگی و سیب زمینی پخته، نخودفرنگی و آناناس. به یاد داشته باشید كه غذاها را از مواد تازه تهیه و از غذاهای متنوع استفاده نمایید. فراموش نكنید كه رمز موفقیت تعادل و توازن غذایی است.
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید