پنجشنبه, ۹ فروردین, ۱۴۰۳ / 28 March, 2024
مجله ویستا

نوشیدن چای در پیشگیری و درمان انواع بیماریها موثر است


نوشیدن چای در پیشگیری و درمان انواع بیماریها موثر است
یك كارشناس تغذیه گفت: چای وپلی فنل‌های موجود در آن نقش بازدارنده‌علیه بسیاری از سرطانها از جمله سرطانهای پوست ، ریه ، مری، معده، كبد، روده و لوزالمعده و غدد دارد."مینو امینی"روزشنبه درگفت وگو باایرنا افزود: چای باعث ازبین بردن‌سموم ایجادشده درحین پخت غذا، كاهش اثرات سوء‌مصرف بعضی داروها و سیگار در بدن، كاهش انباشتگی آهن دربدن بیماران مبتلا به هموكروماتوزیس، جلوگیری از ابتلا به بسیاری ازانواع بیماریهای التهابی و عفونی، جلوگیری از شكسته شدن ‪DNA‬ و تولید پراكسیدها و جلوگیری از فساد دندانها می‌شود.
وی اظهار داشت: همچنین چای به علت وجود فلاونوئیدها باعث جلوگیری از اكسیداسیون چربی و در نتیجه ممانعت از تصلب شرایین بدن و نیز به تعویق انداختن پیری زودرس می‌شود.
وی با ذكر به اشاره به اینكه چای علاوه‌بر كافئین دارای مقداری پروتئین و ئیدراتهای كربن است و به تنهایی كالری بسیاركمی به‌مصرف‌كننده می‌دهد، گفت:در یك فنجان چای (‪ ۱۷۰‬گرم) حدود ‪ ۴‬كالری وجود دارد.امینی افزود:چای دارای ویتامین‌های متعددی ازگروه ‪ B‬شامل ویتامین ‪ B۱‬و‪B۲‬ واسیدفولیك ، اسیدپانتوتنیك و نیز مقدار قابل ملاحظه‌ای ویتامین ‪ P(‬نیاسین) می‌باشد.
كارشناس تغذیه همچنین خاطرنشان ساخت: برگ سبز چای از نظر ویتامین ‪ ,C‬نیز بسیار غنی است.وی ادامه‌داد: چای كه به‌زبان انگلیسی ‪ TEA‬وچینی ‪ TAY‬یا ‪ CHAI‬نامیده‌می‌شود، به صورت درخت یا درختچه و مخصوص مناطق استوایی و اطراف آن است و بوته چای نیز دارای برگهای ساده، غالبا پایا، متناوب و گل‌هایی معمولا نر و ماده و منظم است.
وی بااشاره به‌اینكه چای دارای دوگونه مهم چینی ‪ CAMELLTA SINESIS‬و آسامی ‪ CAMELLTA ASSAMICA‬و یك زیرگونه كامبوجی می‌باشد،گفت: چای را از سرشاخه‌های جوان و ترد شامل دو یا سه برگ وجوانه‌های ناشكفته انتهایی و باعملیاتی چند بر روی آنها می‌سازند.وی افزود: تمام انواع چای را می‌توان به سه گروه عمده تخمیری (چای سیاه) تخمیر نشده (چای سبز) و نیمه تخمیری (چای اولانگ و پوچونگ) تقسیم كرد.امینی تركیبات اساسی برگ چای را شامل آب، تانن، كافئین (تئین)، اسانسهای روغنی، آلبومین، قند پكتین و خاكستر ذكر كرد.
وی خاطرنشان‌ساخت: چای به سه رنگ سیاه، سبز وقرمز مورداستفاده قرارمی‌گیرد كه هر سه نوع چای محرك، مسكن و مدر یا ادرارآور و معرق است و دارای اثرات آرام بخشی روی سلسله اعصاب می‌باشد.
وی توصیه كرد: بهتر است از دم كردن چای در قوری استیل خودداری شود، زیرا چای به خاطر مقدار قابل توجهی تانن با آهن قوری استیل رسوب می‌كند.كارشناس تغذیه در پایان افزود: هرگز نباید چای را در حالت داغ مصرف نمود زیرا تانن چای در حرارت بالا اثر بدی روی مخاط از جمله مخاط مری می‌گذارد.
منبع : blogfa


همچنین مشاهده کنید