پنجشنبه, ۶ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 25 April, 2024
مجله ویستا

باید از تغذیه لذت ببرید


باید از تغذیه لذت ببرید
می‌خواستم این هفته توی این ستون از اهمیت «خوب جویدن غذا» صحبت کنم و برایتان توضیح بدهم که وقتی لقمه‌های غذایی را خوب می‌جوید و غذا با بزاقتان مخلوط می‌شود، چه‌قدر به هضم غذایتان کمک می‌کنید...
ولی از این تصمیم برگشتم. می‌دانید چرا؟ چون این بحث،‌یک مقدمه مهم‌ لازم دارد. آن مقدمه را با طرح یک سوال مطرح می‌کنم: چرا شما غذا را خوب نمی‌جوید؟ پاسخش این است: چون وقت کافی برای غذا خوردن در نظر نمی‌گیرید. بیشتر شما در فرصتی محدود و با عجله غذا می‌خورید و طبیعتا از غذا خوردنتان که یکی از لذت‌های مهم زندگی محسوب می‌شود، بهره چندانی نمی‌برید. اما چرا؟ چون نظم خاصی در برنامه غذایی‌تان وجود ندارد. خواهش می‌کنم نگویید وقت نداریم و صبح زود تا دیروقت باید کار کنیم و چنین و چنان. من و شما اگر به اهمیت چیزی در زندگی‌مان واقف شویم، آن وقت برایش وقت و امکان خاصی هم در نظر می‌گیریم. من مطمئنم که اغلب شما اگر به اهمیت نظم در وعده‌های غذایی پی ببرید، با یک برنامه‌ریزی مناسب روزانه، جایگاه وعده‌های اصلی غذا را محترم شمرده و بسته به چارچوب زندگی خودتان ساعت مشخصی را برای صرف صبحانه، ناهار و شام در نظر می‌گیرید. قطعا مدتی که در این برنامه می‌گنجانید، نباید کمتر از ۳۰ دقیقه باشد. بهتر است غذا را با نظمی خاص بپزید و سرو کنید تا هم خودتان و هم خانواده‌تان در آن لحظه از غذا خوردن لذت ببرید.
وقتی از غذاخوردن‌تان، هر غذایی که باشد، حتی اندکی لذت ببرید و همیشه در جایی آرام و زمانی مشخص آن را میل کنید، هضم‌تان بسیار بهتر صورت می‌گیرد. ضمن این‌که به دلیل ارضای روانی حجم بیشتر یا وعده‌ بیشتری را طلب نخواهید کرد و چاق نخواهید شد. شاید از بعضی قدیمی‌ها شنیده باشید که سیرچشمی، سیری می‌آورد

دکتر نسرین امیدوار
رییس انجمن تغذیه - هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید