جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

آلودگی هوا و راهکارهای بهداشتی و تغذیه‌ای


آلودگی هوا و راهکارهای بهداشتی و تغذیه‌ای
مساله آلودگی هوا اگر یکی از حادترین مسایل ناشی از تمدن صنعتی نباشد، بدون شک از بغرنج‌ترین آنهاست. اگر چه در حالت عادی تنها به آثار سوء وارد به انسان توجه می‌شود اما این تعریف آلودگی را تنها به این آثار محدود نمی‌نماید. به هر حال آلودگی هوا را باید یکی از عواقب صنعتی شدن به حساب آورد که با به کار بردن راهکارهای بهداشتی می‌توان تاثیرات آن را تا حدی کاهش داد...
بر اساس پژوهش‌های علم تغذیه، غذاهای سرشار از کلسیم، آهن، فسفر و روی می‌تواند میزان جذب سرب را در بدن کودکان کاهش دهد. از جمله این غذاها می‌توان به مصرف شیر دو تا سه لیوان، هر روز همراه با مخلوط عسل و گردو اشاره کرد. بهتر است ویتامین C و ویتامین E در هوای آلوده بیشتر مصرف شود. والدین به خصوص مادران می‌توانند برای جلوگیری از ورود سرب به بدن کودکان اقدامات زیر را انجام دهند:
۱) حتی‌الامکان کودکان خود را در مراکز آلوده شهر نبرید.
۲) پس از ورود به منزل، سریعا لباس‌های فرزندتان را عوض کنید.
۳) برای درست کردن چای یا غذا از آب سرد استفاده کنید زیرا احتمال می‌رود میزان سرب در لوله‌های آب گرم بیشتر ‌باشد.
۴) همواره روی مواد غذایی و نوشیدنی‌ها را بپوشانید تا با گردوغبار آلوده به سرب آلوده نشوند و از خریدن مواد غذایی و خشکبار فله خودداری کنید.
۵) مواد شیمیایی از جمله رنگ‌های مختلف ساختمانی و صنعتی و لوازم آرایش را در دسترس فرزندتان قرار ندهید.
۶) رنگ‌های پوسته شده روی دیوار که معمولا روی زمین می‌ریزند، می‌تواند حاوی سرب باشد. بهتر است در مناطق مرطوب یا مکان‌هایی که رنگ زود پوسته می‌شود برای پوشش دیوار جایگزین بهتری پیدا کنید.
۷) مایعات فراوان استفاده کنید.
۸) از مصرف غذاهای چرب و سرخ شده اجتناب کنید.
۹) به شستن میوه و سبزیجات جهت زدودن کامل آلودگی اهمیت بیشتری دهید.
۱۰) در شستن دست‌ها بیشتر دقت کنید.

دکتر حسن ضیاء‌الدینی
مشاور وزیر و مدیرکل دفتر سلامت و پیشگیری
منبع : روزنامه سلامت


همچنین مشاهده کنید