جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

در مصرف گریپ فروت دقت کنید


در مصرف گریپ فروت دقت کنید
تحقیقات جدید دانشگاه کارولینای شمالی نشان می دهد موادی که در آب گریپ فروت وجود دارند فعل و انفعالات شیمیایی خطرناکی با برخی از داروها ایجاد می‌کنند.
از این رو نزدیک به ده سال است به افرادی که از داروهای خاصی نظیر فشار خون و یا ضد کلسترول استفاده می کنند توصیه می شود که از خوردن آب گریپ فروت پرهیز نمایند.
تحقیقات نشان می دهد آب این میوه باعث ورود بیشتر این داروها به جریان خون در بدن میگردد و عوارض جانبی خطرناکی را در پی دارد. در گذشته عموما تصور می شد ماده ایکه با داروها فعل و انفعالات شیمیایی انجام می دهد ، فلاونئید (flavonoids) است که موجب تلخی این میوه نیز می شود.
ولی بر اساس مطالعات جدید گروهی از مواد شیمیایی با نام فورانوکومارین ها (furanocoumarin) در این میوه وجود دارند که موجب این فعل و انفعالات می شوند، این مواد مانع عملکرد صحیح یکی از آنزیم های روده با نام CYP۳A شده و باعث جذب بیشتر داروها توسط بدن می شوند.
در آزمایشاتی که در این زمینه انجام شد محققین این مواد را از آب گریپ فروت خارج و تاثیر آن را بر داروها بررسی کرده و دریافتند در این حالت، آب این میوه همانند آب پرتقال بر این داروها نیز بی تاثیر می باشد.
از این رو محققین در پی یافتن سایر مواد خوراکی حاوی فورانوکومارین ها می باشند و اکیدا افرادی که از داروهای خاص استفاده می‌کنند را ازخوردن آب گریپ فروت منع می کنند.

sciencedaily.com
منبع : سایت فریا


همچنین مشاهده کنید