شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

سلنیوم و سیر


سیر عضوی از خانواده آلیوم (Alium) است كه پیاز را هم شامل می شود. سیر سرشار از انواع تركیبات مقوی گوگرد است، حاوی تیوسولفینات (كه به نام آلیسین شناخته می شود) و سولفوكساید (كه این نیز بخشی از آلیسین است) دارای بوی زننده ای است كه ما به سیر نسبت می دهیم و همین بوی زننده است كه منشاء بسیاری از عوامل پیدایش و تقویت تندرستی است به علاوه سیر ذخیره ای عالی از منگنز، ویتامین B۶، ویتامین C و منبع خوبی از سلنیوم است.مطالعات متعددی نشان داده اند كه مصرف مرتب و منظم سیر سبب پایین آوردن فشارخون شده و تجمع پلاكتی را كاهش می دهد.فواید فراوان سیر بر دستگاه قلب و عروق نه تنها به علت تركیبات سولفور بلكه به خاطر ویتامین C، ویتامین B، سلنیوم و منگنز است.سیر ذخیره سرشاری از ویتامین C دارد كه مدافع نخست آنتی اكسیدان در تمام مناطق حلال آب مانند جریان خون است و از اكسیداسیون كلسترول بد محافظت می كند.ویتامین B۶ سیر از بیماری قلب از طریق مكانیسم دیگر كمك می كند و آن پایین آوردن سطح هوموسیستئین است. هوموسیستئین فرآورده بینابینی پدیده بیوشیمیایی سلولی است كه به نام چرخه میتلاسیون خوانده می شود. هوموسیستئین می تواند به طور مستقیم به جدار عروقی خونی آسیب وارد كند.سلنیوم در سیر نه تنها از بیماری قلب جلوگیری می كند بلكه حفاظتی در برابر سرطان و مسمومیت فلزات سنگین پدید می آورد. سلنیوم یك عامل كمك كننده پرا اكسیداز كه از مهمترین آنتی اكسیدان های تولید شده در داخل بدن است. سلنیوم همچنین از طریق ویتامین E در پاره ای از سیستم های آنتی اكسیدان حیاتی نقش دارد. درحالی كه ویتامین E یكی از مدافعان ردیف نخست تمام مناطق حلال در چربی است و ویتامین C مناطق حلال در آب را محافظت می كند. سیر شامل هر دو ماده مغذی است كه تمام حالات فوق را تحت پوشش قرار می دهد. مقدار مصرفی سیر به طور دقیق تعیین نشده است، كارشناسان بهداشت پیشنهاد می كنند كه در روز شش حبه سیر جدا شده از یك بوته سیر مصرف شود. بعضی افراد مصرف بیش از این را تحمل می كنند درحالی كه افراد دیگر ممكن است دچار نفخ شوند.
اگر نمی توانید مصرف سیر را تحمل كنید به قرص سیر رو آورید كه همان تركیبات موثر را دارد بی آنكه بوی بد یا اثر نفخ آور آن شما را بیازارد.

دكتر عبدالحمید حسین نیا
منبع : روزنامه شرق


همچنین مشاهده کنید