سه شنبه, ۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 23 April, 2024
مجله ویستا

سس یعنی نمک زدن


سس یعنی نمک زدن
کچاپ باید شفاف، بدون ناخالصی و باقوام باشد
شاید هر روز سس بخورید و اصلا معنای آن را ندانید. واژه سس ریشه لاتین دارد به معنای نمک زدن! از گذشته های دور فرانسوی ها در تهیه انواع سس مهارت فراوانی داشته اند و شمار سس ها در جهان اکنون تامین کننده انواع ذائقه هاست. معروف ترین سس ها یا قرمزند یا سفید و از میان قرمزها سس گوجه فرنگی یا همان کچاپ از همه شهره تر است، سسی که به ویژه در فست فودها کاربرد دارد .این سس ترکیبی است از رب گوجه فرنگی، شکر، سرکه و افزودنی های دیگر که طی یک فرآیند در بسته بندی های کوچک و بزرگ به بازار عرضه می شود.سس گوجه فرنگی نیز مانند رب آن، باید دارای رنگی روشن و شفاف، بدون ناخالصی و مواد و دانه های تیره، با قوام و غلظت یکنواخت باشد .
کارشناسان تغذیه اغلب توصیه می کنند که از کچاپ به دلیل دارا بودن مواد افزودنی و نگه دارنده، کمتر استفاده شود. سس های دست ساز و خانگی همواره جانشین مناسبی برای کچاب خواهند بود.گفته می شود کچاب تولید شده در ظرف های شیشه ای از کچاب هایی که در ظروف پلاستیکی تولید می شوند، مرغوب ترند و نکته مهم این که باید از سس گوجه فرنگی که رنگ تیره و غلظت زیاد دارد، خودداری کرد.

نیوشا قره گوزلو
منبع : روزنامه جوان


همچنین مشاهده کنید