شنبه, ۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 April, 2024
مجله ویستا

چطور برای کنکور آماده شوم؟


چطور برای کنکور آماده شوم؟
نحوه مطالعه در ماه‌های آخر معجزه‌ای در روند کار دربر خواهد داشت، که شاید بتوان گفت تمام مدت مطالعه یک طرف و دو ماه آخر طرف دیگر.
با داشتن یک برنامه مطالعاتی مناسب برای این دوره می‌توان از توانایی‌های خود به خوبی استفاده کرده و از پراکنده خوانی دوری گزید.
پیشنهاد می‌شود، داوطلبان برنامه مطالعاتی خود را برای این دوره در دو قسمت تهیه کنند:
الف) از هم اکنون تا ۲ هفته مانده به کنکور
۱) بسیاری از داوطلبان ترم ۲ پیش‌دانشگاهی را می‌گذرانند و باید خود را برای امتحانات آماده کنند. بدین ترتیب اولویت با مرور درس‌های پیش ۲ خواهد بود، که در این صورت برای کنکور هم دوره کامل صورت خواهد گرفت.
۲) دروسی که در آن ضعف دارید و درس‌هایی که با توجه به رشته انتخابی ضریب بالا دارد، در اولویت بعدی مطالعه قرار گیرد.
۳) حدالامکان از خواندن مطالب جدید خوداری شود. اکنون زمان آن رسیده است که کلیه مباحث خوانده شده، مرور و جمع‌بندی گردد. دیگر فرصت مطالعه عمیق مطالب تازه نیست.
۴) در تمام دروس نسبتا باید تسلط داشته باشید، هیج درسی را کنار نگذارید. ۵. با توجه به میزان توانایی که دارید چند درس را در روز انتخاب کرده. ترجیحا یک اختصاصی، یک عمومی و بعد به مطالعه مرور خلاصه‌های خود که از ابتدای سال تهیه کرده‌اید بپردازید. پس از مطالعه سریع تست‌های مربوط به آن را زده و بعد به بررسی پاسخهای تشریحی آن بپردازید و اشکلات خود را برطرف سازید.
۶) تست‌های دروس عمومی را بلافاصله پس از مطالعه نزنید؛ روز بعد را به این امر اختصاص دهید و هر روز تست‌های دروس عمومی روز قبل را بزنید. ۷. دروسی را که علاقه ندارید و در آن ضعف دارید در اول وقت و زمانی که حوصله دارید، مطالعه کنید.
ب) ۲ هفته مانده به کنکور
اکنون می‌توانید با توجه به تست‌های آزمون سال‌های گذشته، هر روز از خود یک آزمون بگیرید.
شرایطی همانند روز کنکور فراهم کنید. صبح زود از خواب بیدار شوید، حتی لباس راحتی برتن نداشته باشید، تصور کنید روز آزمون است و پشت میزخود نشسته‌اید، زمان پاسخگویی را مشخص کنید و به تست زدن بپردازید.
بعد از اتمام زمان مورد نظر به بررسی پاسخ‌های تشریحی بپردازید، در صورت داشتن اشکال به منبع اصلی مطالعه‌‌ی خود رجوع کنید.
● توصیه‌های عمومی:
۱) در فاصله بین مطالعات خود زمانی را به استراحت اختصاص دهید. از کارهایی که احتیاج به تمرکز دارد و منجر به فعالیت ذهنی شما می‌شود در زمان استراحت بپرهیزید.
۲) صبح زودتر بیدار شوید و تا دیروقت بیدار نمانید. بیدار ماندن تا دیروقت بازده مطالعه شما را پایین می‌آورد.
۳) امر تغذیه خود را جدی بگیرید، حتما صبحانه (می‌تواند نان و پنیر همراه با گرد و،...) بخورید. روزانه یک لیوان شیر و عسل مناسب است.
۴) از خوردن غذاهای پرحجم و چرب بپرهیزید. با افزایش حجم زیاد معده، خواب آلودگی هنگام مطالعه افزایش می‌یابد.
۵) در هنگام مطالعه تغذیه نخورید و در طول روز آب زیادی بنوشید. عصرانه مناسب بخورید.
۶) ورزش صبحگاهی فراموش نشود و هر روزتان را بانشاط آغاز کنید. ورزش برای کاهش اضطراب مناسب است.
۷) از خوردن داروهای خواب‌آور دراین دوران بپرهیزید.
منبع : تبیان زنجان


همچنین مشاهده کنید