جمعه, ۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 26 April, 2024
مجله ویستا

برقراری نظم بدون ترس


برقراری نظم بدون ترس
جهانی شدن دنیای اطرافمان مقدار زیادی نگرانی را بدوا با خود همراه دارد که برای هر کس ممکن است این سوال پیش بیاید که تر بیت صحیح کدام است.چشم اندازی به ارزش های گذشته امروزه برای خیلی ها وسوسه انگیزشده است.
● حد و مرزی به اندازه تمام دنیا
محققی المانی در تحقیقات خود نشان داد که یک تربیت اساسی صحیح می تواند تذکر دادن های پی در پی را به طور کلی از بین ببرد.کودکان برای نظرات و افکار خود هیچ محدودیتی نیاز ندارد و آزادی های فکری بیشتر از هر چیز به آنها کمک میکند.حد و مرزها و محدودیت ها در دنیای مدرن امروزی پدیده ای همه گیر شده. پس به همین دلیل ما هم نباید برای کودکانمان محدودیت هایی بیشتراز آنچه در اطرافشان وجود دارد ایجاد کنیم.
وقتی که خوب دقت کنید به دفعات متوجه این حد و مرزها و محدودیت ها حتی در بازی کردن کودکان می شوید،که تمامی این عوامل بر روی کودک فشار می آورد. به طور مثال، بسیاری از والدین اصرار دارند که وقتی که فرزندشان را در یک بازی آزاد می گذارند آنها خیلی سریع و منطقی حرکت کنند.
زمانی که شما مدام به آنها تذکر می دهید و یادآوری میکنید با این کار خود آنها را با دنیایی که می تواند خیلی چیزها از آن یاد بگیرند بیگانه میکنید و عملا آنها را فلج کرده اید، آنها تنها چیزهای را یاد میگیرند که شما به انها یاد داده اید و یا از آنها خواسته اید. در این صورت این کودکان تنها گفته های شمارا انجام داده اند و بازی کردن برایشان مفهومی بیگانه است.
● کودکی زیبا اما بدون ترس
در برخی از موارد استنباط های تربیتی را ضد استبدادی می پندارند که این برداشت اندکی دور از انصاف است.والدین باید برای فرزندانشان دارای برنامه ریزی دقیق بوده و قانون های واضح و روشنی را برای خود و خانواده خود وضع کنند.
حرف گوش کردن بچه ها از والدین بسیار پر اهمیت است اما در صورتی که هیچ اجباری در کار نباشد که مسلما نتیجه ای رضایت بخش نخواهد داشت . کودک باید به والدین خود اعتماد داشته باشد وتنها در این حالت است که بهتر از آنها حرف شنوی خواهد داشت.
در این بین باید مراقب روح کودکانه و احساسات فرزندانتان باشید و آرامش و خونسردی خود را به خوبی حفظ کنید.
● این نکته را نیز باید یاد آور شد که ،
نباید آنها را ایزوله کنید یا صندلی سکوت برایشان در نظر بگیرید و آنها را تهدید کنید و بترسانید. طبق تحقیقات انجام شده والدینی که فرزندان خود را برای حرف گوش دادن می ترسانند در آینده با احترام کمتری از طرف فرزندانشان روبه رو میشوند .
پس توجه داشته باشید که این اعمال زور های مستبدانه همیشه در ضمیر ناخوداگاه کودکانتان باقی می ماندو آنها را فرزندانی فرمانبردار بار می اورد که در مقابل هر ناملایمتی کمر خم کرده و سر تعظیم فرود می آورند و هیچگونه اعتماد به نفسی برای مقابله با مشکلات خود نخواهند داشت و حتی ممکن است حس اعتماد کردن به دیگران را نیز از دست بدهنند.
منبع : ماهنامه شهرزاد


همچنین مشاهده کنید