چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

تغذیه در افراد پیر


گرچه به‌طور صریح نمی‌توان سنی برای سن پیری انتخاب کرد ولی اکثر مؤلفین از ۶۵ سالگی به بالا را شروع سن پیری محسوب می‌دارند. بسیاری از پدیده‌های دوران پیری غیرقابل برگشت‌ هستند ولی با به‌کار بردن تدابیر علمی و رعایت اصول بهداشت می‌توان سیر پیشرفت پدیده‌های مختلف را کندتر و در واقع به طول عمر اضافه نمود و نشاط و سلامتی دوره‌های آخر پیری را تأمین کرد.
در بعضی از کشورهای غربی از قبیل انگلستان، آمریکا بررسی‌های مختلفی در مورد تعداد پیرها و مشکلات آنها صورت گرفته و نتیجه بررسی‌ها نشان می‌دهد که درصد پیران از سال‌های بعد از جنگ بین‌الملل دوم در ممالک فوق‌الذکر رو به افزایش است و این امر مستقیماً مربوط به بهتر شدن وضع بهداشت و تغذیه و شرایط اجتماعی می‌باشد.
● احتیاج کالریک یا انرژی
معمولاً بدن افراد پیر کمتر از جوانان به انرژی احتیاج دارد زیرا در دوران پیری فعالیت جسمی و سوخت و ساز بدن آنها تخفیف می‌یابد. در شرایط مساوی احتیاج سالمندان به‌طور متوسط در حدود ۲۰ درصد کمتر از جوانان بالغ می‌باشد.
به‌خصوص افراد پیری که چاق باشند باید حتی‌المقدور از مصرف زیاد مواد انرژی‌زا خودداری نموده چربی و مواد نشاسته‌ای کمتر مصرف کنند.


همچنین مشاهده کنید