جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا

جنگ با سرطان


تحقیقات نشان داده است، داشتن رژیم غذایی غنی از فیبر ممكن است از بروز سرطان روده جلوگیری نكند، اما می تواند در كاهش خطر ابتلا به آن نقش مؤثری ایفا كند. افرادی كه روزانه كمتر از ۱۰ گرم فیبر مصرف می كنند، ۱۸ درصد بیشتر از بقیه افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان روده قرار دارند. همانطور كه می دانیم افزایش وزن، عدم تحرك، كشیدن سیگار و سابقه خانوادگی عوامل مؤثر در ابتلا به سرطان روده هستند. اما مصرف فیبر زیاد تا حدودی می تواند از بروز این مشكل جلوگیری و نقش یك محافظ را ایفا كند. البته پزشكان معتقدند مصرف گوشت قرمز، مشروبات الكلی و فولیت می تواند اثر فیبر را خنثی كند و از بین ببرد. اروپاییان به دلیل مصرف فیبر زیاد ۴۰ درصد كمتر از بقیه افراد در معرض خطر ابتلا به سرطان روده قرار دارند. محققان سوئدی نیز دریافتند در زنانی كه حداقل روزانه ۴ یا ۵ وعده از حبوبات و غلات استفاده می كنند، ۳۳ درصد خطر ابتلا به سرطان روده كمتر است، البته باید در كنار آن از ویتامینها ومواد معدنی نیز به مقدار كافی استفاده كنند. بنابراین برای كاهش خطر ابتلا به این بیماری باید از میزان مصرف گوشت قرمز و كربوهیدراتها كاسته و میزان مصرف میوه، سبزیجات، غلات، حبوبات و ماهی را افزایش دهید. البته تحرك و ورزش، خوردن غذای مناسب و كنترل وزن نیز حائز اهمیت است. مصرف فیبر زیاد علاوه بر كاهش خطر ابتلا به سرطان، از بروز بیماریهایی مثل دیابت و بیماری های قلبی نیز جلوگیری به عمل می آورد.
منبع : روزنامه ایران


همچنین مشاهده کنید