چهارشنبه, ۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 24 April, 2024
مجله ویستا

هشدار به مصرف کنندگان غذاهای حاضری


هشدار به مصرف کنندگان غذاهای حاضری
استفاده از غذاهای حاضری و کنسرو روز به روز بیشتر جای خود را میان خانواده ها باز می کند.
قسمت اعظم مصرف کنندگان این غذاها، جوانان هستند. با وجود استفاده آسان ، عدم رعایت اصول بهداشتی می تواند این گروه از غذاها را به سمی مهلک بدل کند. میکرب کلستریدیوم بوتولینوم در شرایطی که اکسیژن وجود ندارد، رشد می کند.
مقدار بسیار اندکی از سم این میکرب قادر به از میان بردن جمعیت یک خانواده است. علایم مسمومیت ۱۲ تا ۳۶ ساعت پس از خوردن غذای مسموم ظاهر می شود.
خستگی ، سردرد، اختلال بینایی ، منگی ، اشکال در بلع و در نهایت فلج عضلات تنفسی از جمله این علایم هستند.
مهمترین نکته درباره این میکرب تشخیص آلودگی آن در کنسرو است. غذای حاوی سم آن ، طعم ، مزه و رنگ ظاهری و اولیه خود را حفظ می کند.
راه حل ، جوشاندن قوطی کنسرو به مدت ۱۵ دقیقه است. توجه داشته باشید که زمان ، از لحظه شروع جوشیدن ظرف آب محاسبه می شود. قوطی کنسرو را طوری در ظرف محتوی آب قرار دهید که آب کاملا قوطی را احاطه کند.
از قراردادن مستقیم قوطی کنسرو بر شعله اجاق بپرهیزید. همچنین قوطی کنسرو نباید زنگ بزند و متورم باشد؛ البته قوطی معمولا پس از جوشاندن متورم می شود.
هرگونه تغییر در مزه غذای کنسرو شده و نیز تغییر رنگ و بوی آن نشاندهنده فعالیت میکرب هاست.

منبع : جام جم
منبع : سایت انجمن اپتومتری خراسان


همچنین مشاهده کنید