جمعه, ۱۰ فروردین, ۱۴۰۳ / 29 March, 2024
مجله ویستا
کارامل شکلاتی مکزیکی
● مواد لازم برای ۴ نفر:
ـ شکر، ۱۲۰ گرم
ـ آب، ۲ قاشق غذاخوری
ـ آب لیمو ترش، نصف یک عدد
ـ شیر (پاستوریزه)، ۲۸۰ میلیلیتر
ـ شکلات، ۶۰ گرم
ـ دارچین نکوبیده، یک تکه متوسط
ـ تخممرغ، یک عدد
ـ زرده تخممرغ، ۲ عدد
شکر، ۶۰ گرم یا ۴ قاشق غذاخوری
● طرز تهیه:
۱۲۰ گرم شکر را با آب و آب لیمو ترش در یک قابلمه کوچک ریخته و روی حرارت میگذاریم تا شکر حل شود. گاهی تابه را حرکت میدهیم، ولی به هیچ وجه هم نمی زنیم و میگذاریم بجوشد و به رنگ کاراملی دربیاید. فر را از قبل با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد یا ۳۵۰ درجه فارنهایت گرم میکنیم. قالب را با کارامل می پوشانیم، به این ترتیب که کارامل را داخل قالب ریخته و تکان میدهیم تا یک لایه از آن داخل قالب را بپوشاند و میگذاریم تا خنک شود.
شکلات را خرد کرده و داخل شیرمی ریزیم. سپس روی حرارت میگذاریم تا شکلات حل شود. بعد دارچین را هم اضافه میکنیم. یک عدد تخم مرغ و زردهها را با باقی مانده شکر به هم میزنیم، سپس دارچین نکوبیده را از داخل شیر بیرون میآوریم و شیر گرم را در حال به هم زدن، به مخلوط تخم مرغ و شکر اضافه میکنیم. پس از آن مخلوط را داخل قالب ریخته و به صورت بن ماری* داخل فر میگذاریم که ۲۰ تا۳۰ دقیقه بماند.سپس از داخل فرخارج کرده، میگذاریم تا خنک شود و بعد به مدت ۵ تا ۶ ساعت میگذاریم در یخچال بماند؛ آن گاه داخل ظرف برمیگردانیم. کافی است اطراف قالب را با نوک چاقو جدا کنیم و کمی قالب را تکان دهیم تا دسر به راحتی بیرون بیاید.
ـ بن ماری: گرم کردن و حل کردن مواد غذایی روی بخار آب را طریقه بن ماری میگویند. به عنوان مثال، محتوای ظرف غذا را در ظرف آبی قرار داده و آن را روی حرارت اجاق قرارمی دهیم تا آب آرام آرام بجوشد و غذای سرد به این وسیله گرم شود، این بهترین و بهداشتیترین روش برای گرم کردن غذا و حل کردن شکلات است.
در طرز تهیه این دسر هم آمده است که قالب محتوی مواد دسر را در یک ظرف آب گرم قرار داده و در فر میگذاریم تا به روش بن ماری تهیه شود.
منبع : روزنامه اطلاعات
همچنین مشاهده کنید