یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 2 June, 2024


آگاه‌سازی صیادان قشمی برای جلوگیری از صید غضروف ماهیان
۱۴۰۳/۰۲/۲۴ / خبرگزاری ایسنا / استانها

آگاه‌سازی صیادان قشمی برای جلوگیری از صید غضروف ماهیان

رییس اداره محیط زیست شهرستان قشم از آگاه سازی صیادان شاغل در اسکله‌های صیادی جزیره قشم برای جلوگیری از صید غضروف ماهیان (کوسه و سفره ماهیان) خبر داد.

آگاه‌سازی صیادان قشمی برای جلوگیری از صید غضروف ماهیان

ایسنا/هرمزگان رییس اداره محیط زیست شهرستان قشم از آگاه سازی صیادان شاغل در اسکله‌های صیادی جزیره قشم برای جلوگیری از صید غضروف ماهیان (کوسه و سفره ماهیان) خبر داد. شاهمراد جعفری رییس اداره محیط زیست شهرستان قشم امروز دوشنبه (۲۴ اردیبهشت ماه) با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران افزود: این آموزش‌ها در ادامه پایش‌های یگان حفاظت محیط زیست قشم از سواحل شیب دراز و اسکله‌های صیادی این جزیره با هدف آگاه‌سازی صیادان، بهره‌برداران و جوامع محلی با صید گونه‌های آبزیان در معرض تهدید و خطر با تاکید بر کوسه ماهیان و سفره ماهیان انجام شد.

وی ادامه داد: غضروف ماهیان (کوسه و سفره ماهیان) با توجه به ویژگی‌های زیستی و حیاتی خود دارای آسیب‌پذیری زیادی هستند که برگزاری مستمر دوره‌های آموزشی مشابه، آگاه سازی جوامع محلی و صیادان می‌تواند از روش‌های مهم و تاثیرگذار در جهت مقابله با صید بی‌رویه این گونه ماهیان باشد.

رییس اداره محیط زیست شهرستان قشم توضیح داد: در این آموزشی‌های چهره به چهره با صیادان بومی و غیر بومی شاغل در این اسکله‌های صیادی به اهمیت تنوع زیستی و تعداد گونه‌های جانوری و گیاهی در سراسر جزیره قشم پرداخته شد و تعاریف مختلف گونه‌های در معرض تهدید، دارای وضعیت بحرانی، در معرض خطر و آسیب‌پذیر با زبان ساده محلی بررسی و به آنان منتقل شد.

جعفری با اشاره به اینکه در این آموزش‌های آگاه‌سازی تاکید شد که صیادان باید حفاظت از محیط زیست دریایی را جدی بگیرند، گفت: صیادان باید بدانند که به منظور حراست از اکوسیستم دریایی و رعایت هر چه بهتر الزامات زیست محیطی باید از تخلیه هرگونه پسماند، روغن موتور قایق، تورهای صیادی، ریختن زباله به دریا و در محیط داخلی بندرگاه‌ها، سواحل و نظایر آن اجتناب کنند.

به گزارش ایسنا، آب‌های شمال غرب اقیانوس هند به ویژه خلیج فارس، بیش از ۱۵ درصد تمام گونه‌های شناخته شده ماهیان غضروفی (کوسه ها، سفره ماهی ها و کمیراها) را در بر گرفته است.

بر اساس آخرین یافته‌ها غنای گونه‌ای کوسه‌ها و سفره ماهی‌ها در آب‌های خلیج فارس حدود ۴۴ تا ۸۵ گونه در هر ۱۰۰ کیلومتر مربع است.

از این میان غنای گونه‌هایی که در لیست قرمز اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) به عنوان گونه‌های تهدید شده (آسیب‌پذیر، در معرض خطر و یا به شدت در معرض خطر) قرار گرفته‌اند در این دریای جوان بین ۱۵ تا ۳۹ گونه در هر ۱۰۰ کیلومتر مربع است.

با این وجود خلیج فارس توسط کشورهایی محصور شده که برخی از آنها در زمره مهمترین کشورهای صید کننده و صادر کننده کوسه‌ها در جهان قرار گرفته‌اند که ذخایر این ماهیان غضروفی در معرض خطر انقراض در این منطقه به واسطه صید بیش از حد و ناپایدار به شدت رو به کاهش گذاشته‌اند.

انتهای پیام خبرنگار لیلا حمزه خیرآبادی دبیر آزیتا کریمی دبیر محمدعظیم آتش‌پنجه لینک کوتاه برچسب‌ها: محیط زیست منطقه آزاد قشم اسکله صیادی لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی نهال‌ گردو روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال