سه شنبه, ۲۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 11 June, 2024


استفاده از توان تولید داخل برای جبران کمبود واگن مسافری
۱۴۰۳/۰۲/۳۰ / خبرگزاری مهر / اقتصادی

استفاده از توان تولید داخل برای جبران کمبود واگن مسافری

یک فعال صنعت ریلی گفت: اگر کشور از توانمندی شرکت‌های داخلی استفاده می‌کرد، هم اکنون کمبودی در حوزه واگن مسافری نداشتیم.

https://mehrnews.com/x34XDD ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۴:۴۰ کد خبر 6112045 اقتصاد راه و مسکن اقتصاد راه و مسکن ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۴:۴۰ استفاده از توان تولید داخل برای جبران کمبود واگن مسافری

یک فعال صنعت ریلی گفت: اگر کشور از توانمندی شرکت‌های داخلی استفاده می‌کرد، هم اکنون کمبودی در حوزه واگن مسافری نداشتیم. به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی مولانژاد فعال صنعت ریلی کشور امروز یکشنبه (۳۰ اردیبهشت) در نشست خبری یازدهمین نمایشگاه بین‌المللی حمل و نقل ریلی با اشاره به اینکه اگر کشور از توانمندی شرکت‌های داخلی استفاده می‌کرد، هم اکنون کمبودی در حوزه واگن مسافری نداشتیم، گفت: در صنعت ریلی کشور ۴ شرکت واگن مسافری تولید می‌کنند که به طور قطع کشور از لحاظ تولید واگن مسافری بی‌نیاز است. شرکت‌های تولید واگن ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰ دستگاه واگن مسافری را دارند اما طبق آمار طی ۵ سال گذشته تنها دو سفارش به تعداد ۴۰ و ۱۵ دستگاه ثبت سفارش شده است.

وی ادامه داد: ۱۵ واگن تحویل داده شده و هم‌اکنون ۱۰ واگن از ۴۰ واگن سفارش دوم هم آماده تحویل است و اگر ۳۰ واگن دیگر را تحویل دهیم، خط‌های تولید ما به دلیل نبود سفارش تعطیل می‌شود و این موجب نگرانی فعالان این صنعت خواهد بود.

مولانژاد تصریح کرد: در رابطه با تولید لوکوموتیو دو کارخانه تجربه تولید در این زمینه را دارند و در سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۸۶ ماهانه ۴ دستگاه تولید داشتیم که اوج تولید در این زمینه مربوط به همین دو سال است اما هم‌اکنون اکثر کارخانه کشور در این حوزه تعطیل است.

وی با اشاره به کمبود لوکوموتیو در کشور خاطرنشان کرد: اگر از همان سال ۱۳۸۴ طی هرماه ۴ لوکوموتیو به صورت پیوسته تولید و وارد خط سرویس‌دهی کشور می‌شد، قطعاً هم‌اکنون کمبودی در حوزه لوکوموتیو ریلی وجود نداشت. وضعیت کنونی ریلی کشور برخلاف تأکیدات رهبر معظم انقلاب است؛ زیرا ایشان نسبت به توسعه ترانزیت ریلی تأکیدات ویژه‌ای داشتند و طبق آمار بخش حمل و نقل ریلی در سال گذشته رشد منفی ۴ درصدی را ثبت کرده در حالی که حمل و نقل جاده‌ای رشد مثبت ۹ درصدی داشته است.

مولانژاد گفت: علاوه بر تأکیدات رهبری در این زمینه، در برنامه توسعه هفتم نیز بنا شده تا راه‌آهن در بخش باری به رشد ۳۰ درصد و مسافری رشد ۲۰ درصدی داشته باشد و برای تحقق این برنامه‌ریزی بخش باری ریلی نیازمند توسعه‌های جدی است.

فعال صنعت ریلی به شعار سال اشاره کرد و عنوان کرد: طی یک دهه اخیر رهبر معظم انقلاب نسبت به رونق اقتصاد با مشارکت بخش خصوصی تاکید داشتند اما در حال حاضر راه‌آهن کشور نسبت به این ظرفیت بی‌توجه است. کد خبر 6112045 زهره آقاجانی

کپی شد مطالب مرتبط می توانیم واگن مترو و کشتی تولید کنیم/ واردات واگن نداریم اختصاص یک میلیارد دلار برای تامین قطعات و خرید لوکومتیو توان تولید لوکوموتیو مورد نیاز کشور در داخل وجود دارد برچسب‌ها واگن مسافری قطار راه آهن قطار شهری