یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 2 June, 2024


یک مانع نظارتی دیگر بر سر راه فعالیت‌های «استارشیپ»
۱۴۰۳/۰۲/۲۲ / خبرگزاری ایسنا / فناوری

یک مانع نظارتی دیگر بر سر راه فعالیت‌های «استارشیپ»

«اداره هوانوردی فدرال آمریکا» شرکت «اسپیس‌ایکس» را موظف کرده است تا پیش از انجام دادن فعالیت‌های بیشتر با موشک بزرگ «استارشیپ»، یک ارزیابی زیست‌محیطی دقیق‌تر را انجام دهد.

یک مانع نظارتی دیگر بر سر راه فعالیت‌های «استارشیپ»

«اداره هوانوردی فدرال آمریکا» شرکت «اسپیس‌ایکس» را موظف کرده است تا پیش از انجام دادن فعالیت‌های بیشتر با موشک بزرگ «استارشیپ»، یک ارزیابی زیست‌محیطی دقیق‌تر را انجام دهد. به گزارش ایسنا، شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) باید پیش از افزایش فعالیت‌های خود با موشک بزرگ «استارشیپ»(Starship) در سواحل فضایی فلوریدا، یک مانع نظارتی دیگر را برطرف کند.

به نقل از اسپیس، اسپیس‌ایکس در حال حاضر استارشیپ ۱۲۲ متری را که هنوز در حال توسعه است، در پایگاه «استاربیس»(Starbase) خود واقع در جنوب تگزاس آزمایش می‌کند اما این شرکت قصد دارد فلوریدا را نیز به این ترکیب اضافه کند. هدف اسپیس‌ایکس، به پرواز درآوردن استارشیپ از مجتمع پرتاب «۳۹A» در «مرکز فضایی کندی» ناساست که پیشتر میزبان پرتاب موشک‌های «فالکون ۹»(Falcon ۹) و «فالکون هوی»(Falcon Heavy) بوده است.

در سال ۲۰۱۹، یک ارزیابی زیست‌محیطی به سرپرستی ناسا به این نتیجه رسید که عملیات استارشیپ در مرکز فضایی کندی، تأثیر قابل‌ توجهی را بر اکوسیستم اطراف ندارد. با وجود این، برنامه‌های اسپیس‌ایکس از آن زمان تغییر کرده‌اند و «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) روز ۱۰ مه اعلام کرد که در حال حاضر یک بررسی عمیق‌تر موسوم به «بیانیه اثرات زیست‌محیطی»(EIS) نیز باید انجام شود.

مقامات اداره هوانوردی فدرال آمریکا در بیانیه روز ۱۰ مه نوشتند: اگرچه ارزیابی زیست‌محیطی سال ۲۰۱۹ ناسا یک خط پایه تحلیلی را ارائه می‌دهد اما اثرات زیست‌محیطی این تغییرات پیشنهادی به طور ویژه در بیانیه اثرات زیست‌محیطی مورد تجزیه و تحلیل قرار خواهند گرفت.

استارشیپ از دو بخش تشکیل شده است و هر دو بخش به گونه‌ای طراحی شده‌اند که به طور کامل و سریع قابل استفاده مجدد باشند. این دو بخش شامل یک تقویت‌کننده غول‌پیکر مرحله اول به نام سوپر هوی و یک مرحله بالایی با ارتفاع ۵۰ متر موسوم به استارشیپ هستند. اسپیس‌ایکس، استارشیپ را یک وسیله نقلیه انقلابی می‌داند و می‌گوید که می‌تواند سکونت روی مریخ و سایر دستاوردهای اکتشافی بلندپروازانه را از نظر اقتصادی امکان‌پذیر کند.

استارشیپ تا به امروز سه بار به فضا پرتاب شده است. اولین بار در آوریل ۲۰۲۳، دومین بار در نوامبر ۲۰۲۳ و سومین بار در ۱۴ مارس سال جاری به پرواز درآمد. همه پروازها از پایگاه استاربیس بلند شدند. سومین پرواز از دو پرواز دیگر طولانی‌تر بود و نقاط عطف بیشتری را نسبت به پرواز پیشین خود رقم زد.

مقامات اداره هوانوردی فدرال آمریکا توضیح دادند: فعالیت‌های پیشنهادی استارشیپ در مجتمع پرتاب ۳۹A که توسط ارزیابی زیست‌محیطی سال ۲۰۱۹ مورد بررسی قرار گرفتند، شامل توسعه زیرساخت و تقریبا ۲۴ پرتاب در سال بودند.

آنها در به‌روزرسانی روز ۱۰ مه نوشتند: اسپیس‌ایکس اکنون در نظر دارد تا زیرساخت بیشتری را برای پرتاب ایجاد کند که در ارزیابی زیست‌محیطی سال ۲۰۱۹ در نظر گرفته نشده بودند. هدف این شرکت، راه‌اندازی یک طرح پیشرفته از استارشیپ و فالکون هوی است که با سرعت پرتاب بالاتر کار می‌کنند. هدف دیگر اسپیس‌ایکس،  فرود آوردن تقویت‌کننده سوپر هوی در مجتمع پرتاب ۳۹A در حمایت از مفهوم قابلیت استفاده مجدد است.

مقامات اداره هوانوردی فدرال آمریکا در یک ایمیل اضافه کردند که طرح تجدیدنظرشده، حداکثر ۴۴ پرتاب استارشیپ در سال را از مجتمع پرتاب ۳۹A پیش‌بینی می‌کند.

اسپیس‌ایکس باید بیانیه اثرات زیست‌محیطی را تحت نظارت اداره هوانوردی فدرال آمریکا آماده کند. این سازمان در روز ۱۲ ژوئن، دو جلسه عمومی حضوری را در سواحل فضایی فلوریدا و یک جلسه دیگر را در روز ۱۳ ژوئن برگزار خواهد کرد و همچنین، میزبان یک جلسه مجازی در روز ۱۷ ژوئن خواهد بود. امکان ارسال نظرات عمومی نیز از روز ۱۰ مه فراهم شده است و تا ۲۴ ژوئن ادامه خواهد داشت.

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند به وب‌سایت اداره هوانوردی فدرال آمریکا مراجعه کنند.

انتهای پیام خبرنگار روجا تحریری نوری دبیر مسعود جعفرشعار لینک کوتاه برچسب‌ها: استارشیپ اسپیس‌ایکس اداره هوانوردی فدرال آمریکا اخبار مرتبط «استارشیپ» برای پنجمین پرواز آزمایشی آماده می‌شود موشک استارشیپ آزمایش کلیدی سوخت‌گیری فضایی را پشت سر گذاشت ناسا برای آوردن نمونه‌های مریخ به سراغ بخش خصوصی می‌رود چشم امید ناسا به موشک استارشیپ برای آوردن نمونه‌های مریخ موشک غول‌پیکر «استارشیپ» به زودی دوباره پرواز می‌کند آغاز تحقیقات اداره هوانوردی فدرال آمریکا درباره سومین پرواز «استارشیپ» موشک «استارشیپ» پس از ورود مجدد به جو زمین از هم پاشید بلندترین موشک جهان با موفقیت به مدار پرتاب شد «استارشیپ» برای پرتاب فردا آماده می‌شود فیلمی از موشک بزرگ «استارشیپ» در آستانه پرواز آزمایشی سوم آزمایش سوخت‌رسانی «استارشیپ» در آستانه سومین پرتاب انجام شد بررسی‌ شکست دومین پرواز «استارشیپ» متوقف شد تصاویر موشک بزرگ «استارشیپ» در آستانه سومین پرواز آزمایشی عکس‌ جدید از مرحله اول موشک «استارشیپ» در آستانه پرتاب تست «احتراق ثابت» استارشیپ در آستانه سومین پرتاب ویدئوی جدیدی از دومین پرواز آزمایشی موشک «استارشیپ» بررسی علت شکست دومین پرتاب آزمایشی «استارشیپ» از پرتاب‌های ناموفق فضایی خارجی تا نادیده‌انگاری موفقیت‌های داخلی انتشار تصاویر استارشیپ قبل از انفجار مجدد شکست موشک استارشیپ در دومین پرواز آزمایشی بلندترین موشک جهان دوباره در آسمان منفجر شد ۸ ماموریت مهم «استارشیپ» پیش از پرواز به سوی مریخ فرود یک استارشیپ بدون سرنشین روی مریخ تا ۴ سال دیگر لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس ماهان موزیک بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی نهال‌ گردو روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال