یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 2 June, 2024


«آوارگی و تصاحب گاز»، نگرانی فلسطینی‌ها از استقرار اسکله موقت در بندر غزه
۱۴۰۳/۰۲/۳۰ / خبرگزاری ایسنا / بین‌المللی

«آوارگی و تصاحب گاز»، نگرانی فلسطینی‌ها از استقرار اسکله موقت در بندر غزه

فلسطینی‌ها نسبت به وجود اهداف دیگری به جز اهداف بشردوستانه برای اسکله شناور که آمریکایی‌ها نزدیک به ۲ ماه پیش ساخت آن را در سواحل نوار غزه آغاز کردند، ابراز تردید کردند.

«آوارگی و تصاحب گاز»، نگرانی فلسطینی‌ها از استقرار اسکله موقت در بندر غزه

فلسطینی‌ها نسبت به وجود اهداف دیگری به جز اهداف بشردوستانه برای اسکله شناور که آمریکایی‌ها نزدیک به ۲ ماه پیش ساخت آن را در سواحل نوار غزه آغاز کردند، ابراز تردید کردند. به گزارش ایسنا، «اسماعیل الثوابطه»، مدیر دفتر رسانه‌های دولتی در غزه در حالی که تاکید کرد هیچ هماهنگی با هیچ سازمان دولتی در مورد این اسکله وجود ندارد، از ورود همه اشکال کمک به غزه استقبال کرد و گفت با توجه به شرایط انسانی وحشتناکی که بر اثر جنگ برای حدود ۲.۳ میلیون فلسطینی در نوار ساحلی غزه ایجاد شده، هیچ نهادی از استقرار اسکله و انتقال کمک‌ها ممانعت نمی‌کند.

اما الثوابته در مورد نیات آمریکایی‌ها در ساخت اسکله ابراز تردید کرد و گفت: «این کشور (ایالات متحده) به طور کامل در نسل‌کشی مردم فلسطین دست دارد و ۲۰۰ هزار بمب به اشغالگران اسرائیلی داده است تا فلسطینی‌ها قربانی سلاح‌های آمریکایی شوند.»

وی گفت: ما از کمک و وجود کریدور دریایی برای غزه با جهان استقبال می‌کنیم، اما ترس و بی‌اعتمادی زیادی به آمریکا داریم، زیرا اگر تمایلی به حمایت از ما داشت، اشغالگران را برای بازگشایی ۱۱ گذرگاه غزه تحت فشار قرار می‌داد.

الثوابته افزود: غزه برای جلوگیری از گرسنگی و تامین مایحتاج آوارگان در طول جنگ روزانه به هزار کامیون امدادی نیاز دارد و این اسکله تنها مقدار کمی از این کمک‌ها را تامین می‌کند، بنابراین بازگشایی گذرگاه‌ها سریعترین راه است.

وی با اشاره به اینکه اسکله دریایی ممکن است مقدمه‌ای برای آغاز جابجا کردن فلسطینی‌ها باشد که در آن دولت آمریکا به نفع رژیم صهیونیستی کار می‌کند، بر لزوم باز کردن گذرگاه‌ها برای انتقال کمک‌ها و افراد با توجه به وجود ۲۲ هزار مجروح و بیمار نیازمند به درمان در خارج از غزه تاکید کرد.

جابجایی فلسطینی‌ها در آینده و تصاحب انرژی گاز

«عاهد فروانه»، تحلیلگر مسائل سیاسی تاکید کرد هیچ فلسطینی تردیدی ندارد که رژیم صهیونیستی به دنبال راهی است که از طریق آن بتواند هدف «واقعی و استراتژیک» خود از جنگ غزه، یعنی جابجایی فلسطینی‌ها از نوار غزه را اجرایی کند.

وی توضیح داد توسل به کریدور دریایی معمولاً زمانی اتفاق می‌افتد که امکان استفاده از کریدورهای زمینی وجود نداشته باشد اما نوار غزه گذرگاه‌های سهل الوصولی دارد و فقط به تصمیم رژیم صهیونیستی برای بازگشایی آنها نیاز است. بنابراین معلوم می‌شود این اقدام آمریکا که ۳۲۰ میلیون دلار هزینه در بر داشته، صرفا نمی‌تواند برای اهداف بشردوستانه محدود باشد.

فروانه گفت تردیدهایی در مورد کنترل منابع گازی در دریای مدیترانه و تقویت تلاش‌های رژیم صهیونیستی برای سلب مسؤولیت مدنی در قبال فلسطینی‌های غزه و کنترل نظامی و امنیتی آن بدون هیچ هزینه‌ای وجود دارد.

وی افزود اشغالگران بر سلب مسؤولیت مدنی و حفظ مسؤولیت نظامی خود اصرار دارند و از این رو به دنبال عدم بهره برداری منظم از گذرگاه‌های خود با غزه و متوسل شدن به نهادهای بین‌المللی و کریدور دریایی هستند تا جهان مسؤول تامین نیازهای زندگی مردم غزه باشد نه رژیم صهیونیستی.

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: ما اهداف جدایی غزه از کرانه باختری را فراموش نمی‌کنیم که هدف اولیه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل است که با حذف حضور فلسطینی‌ها در نوار غزه و سپردن مسؤولیت اداره این باریکه به یک نهاد بین‌المللی به دنبال خنثی کردن هرگونه پروژه سیاسی برای تشکیل کشور فلسطین است.

فروانه گفت: قرار گرفتن اسکله مقابل پایگاه نظامی که ارتش اسرائیل در حال ایجاد و گسترش مداوم آن برای جدا کردن شمال نوار غزه از جنوب آن است، نشان دهنده احتمال طولانی شدن جنگ و تقویت حضور نظامی اسرائیل در غزه است.

به نوبه خود، شهروند فلسطینی «مسعد شملخ» که از همان منطقه‌ای که اسکله دریایی در شهر غزه در آن ساخته شده به اردوگاه النصیرت در مرکز غزه آواره شده است، معتقد است با ادامه جنگ وحشیانه رژیم صهیونیستی که جان بیش از ۳۵ هزار فلسطینی را گرفت، مردم غزه به هر طریق ممکن اعم از زمینی، دریایی و هوایی به شدت نیازمند کمک هستند.

شملخ در ادامه می‌گوید اما کمک‌هایی که از روز پنجشنبه از طریق اسکله دریا آغاز شده، می تواند بخش اندکی از نیازهای آوارگان را که پس از بستن گذرگاه‌های رفح و کرم ابوسالم توسط رژیم صهیونیستی به دلیل عملیات نظامی بیش از ۱۰ روز پیش در رفح افزایش یافت، پاسخ دهد. او همچنین معتقد است آنچه از سوی آمریکا و متحدش رژیم صهیونیستی می‌آید «باید مورد سوءظن و تردید قرار گیرد».

این شهروند فلسطینی به خبرگزاری جهان عرب (AWP) گفت: فلسطینی‌ها باید کاملا هوشیار باشند، زیرا آمریکا با اسرائیل در جنگ علیه ما شرکت دارد و از اسرائیل حمایت می‌کند و قطعاً این بندر بخشی از این حمایت خواهد بود. اما صحبت در مورد ابعاد انسانی، علیرغم نیاز ما به آن غیر واقعی به نظر می‌رسد.

جنبش حماس در بیانیه‌ای اعلام کرده بود هر مسیری برای کمک‌رسانی از جمله اسکله دریایی برای رفع نیازهای بشردوستانه کافی نیست و جایگزینی برای باز کردن تمام گذرگاه‌های زمینی تحت نظارت فلسطین نخواهد بود.

کشتی‌های زیادی در منطقه‌ای که اسکله در سواحل شهر غزه واقع شده و منطقه نظامی که توسط ارتش رژیم صهیونیستی برای جدا کردن مرکز و جنوب غزه از شمال آن ایجاد کرده، قابل مشاهده است.

سازمان ملل پس از هماهنگی با ارتش رژیم صهیونیستی برای انتقال کامیون‌های خالی از جنوب نوار غزه به شمال آن و بازگرداندن کامیون‌های حامل کمک به جنوب، دریافت کمک‌ها و انتقال آن به انبارهای خود در شهر خان‌یونس را شروع کرده است.

انتهای پیام خبرنگار رویا معصومی دبیر زهرا موسوی لینک کوتاه برچسب‌ها: جنگ غزه اسکله اسراييل آمريكا آوارگی فلسطين گاز اخبار مرتبط کمیته‌های مقاومت در فلسطین: اسکله شناور در غزه خدمت به دشمن صهیونیستی است واشنگتن مدعی ارسال پیام‌هایی به حماس درباره اسکله دریایی شد لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال