یکشنبه, ۱۳ خرداد, ۱۴۰۳ / 2 June, 2024


نشست‌ تخصصی ماهده با اساتید دانشگاه ایغدیر ترکیه برگزار شد
۱۴۰۳/۰۲/۲۹ / خبرگزاری ایسنا / استانها

نشست‌ تخصصی ماهده با اساتید دانشگاه ایغدیر ترکیه برگزار شد

هفت نفر از اساتید بانوی دانشگاه ایغدیر ترکیه با تعدادی از بانوان فعال حوزه‌های سلامت، هنر، فرهنگ و سیاست تبریزی دیدار کرده و در این دیدار بر لزوم گسترش فعالیت‌های مشترک بانوان در حوزه‌های مختلف دو کشور تاکید شد.

نشست‌ تخصصی ماهده با اساتید دانشگاه ایغدیر ترکیه برگزار شد

ایسنا/آذربایجان شرقی هفت نفر از اساتید بانوی دانشگاه ایغدیر ترکیه با تعدادی از بانوان فعال حوزه‌های سلامت، هنر، فرهنگ و سیاست تبریزی دیدار کرده و در این دیدار بر لزوم گسترش فعالیت‌های مشترک بانوان در حوزه‌های مختلف دو کشور تاکید شد. مشاور استاندار و مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی در نشست تخصصی ماهده( سلسله بحث‌های زن در امتداد تاریخ) که با حضور اساتید بانوی دانشگاه‌های ترکیه‌ و بانوان فعال و کنشگران مطرح استان برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به اهمیت نقش و جایگاه بانوان در جامعه و به خصوص ایران اسلامی، اقدام به برگزاری یکسری نشست‌ها به نام نشست «ماهده» کرده‌ایم که در نشست امروز میزبان تعدادی از بانوان دانشگاهی و پژوهشگر ترکیه‌ای هستیم.

زهرا کوهی با بیان اینکه ماهده به معنای گستراننده و از نام‌های خداوند متعال است، افزود: زن، گستراننده بسیاری از عنایات خداوند متعال بوده و در امتداد تاریخ، چرخ‌های جریان سازی را از داخل خانه تا پایان دنیا به حرکت در می‌آورد.

وی ادامه داد: صحبت از زنان و کارهای آن‌ها، کار بسیار سختی است زیرا یک زن که در خانه زحمات بسیاری برای خانواده و انجام وظایف زندگی خود متحمل می‌شود، در جامعه و کارهای اجتماعی نیز خود را به زحمت می‌اندازد تا بتواند جایگاه ارزشمند خود را بشناساند.

کوهی گفت: یکی از فواید برگزاری این نشست‌ها، شکل گیری ارتباطات و کارهای مشترک بین کشورها است. توجه به کشورهای همسایه و ارتباطات بین المللی و استفاده از اشتراکات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی نیز مورد تاکید مقامات استان و کشور است.

وی با تاکید بر اینکه می‌خواهیم این ارتباطات در سال جاری گسترش یابد، افزود: برای کسب موفقیت در این مسیر طبق فرمایشات امام راحل باید به دو اصل یادگیری زبان و آشنایی با فرهنگ کشورها توجه کنیم و آن زمان است که می‌توان زمینه اشتراک بین دولت‌ها و ملتها به خصوص زنان آن سرزمین را ایجاد کرد.

وی همچنین از طراحی برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی با کشورهای همسایه و نیز برنامه ریزی برای یک رویداد خانوادگی در حوزه کسب و کار اشاره کرد و از همه علاقمندان برای ارائه پیشنهاد در این حوزه دعوت کرد.

مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی با اشاره به تاکیدات امام راحل و مقام معظم رهبری درخصوص جایگاه زنان، ادامه داد: زنان، نیمی اثرگذار از جامعه بوده که بر نیم دیگر جامعه نیز اثر دارند.

در ادامه اساتید دانشگاه ایغدیر ترکیه‌ به بیان نظرات و صحبت‌های خود پرداختند..

  صنم اوندر، یکی از این اساتید رشته حقوق دانشگاه ایغدیر ترکیه با اشاره به فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های زن و خانواده این دانشگاه، اظهار کرد: در این مرکز مسائل مختلف مربوط به زن و خانواده از جمله فقر، استخدام، اقتصاد، سیاست و سایر مورد پژوهش قرار می‌گیرد. 

وی افزود: علاقمند به ادامه همکاری با اساتید دانشگاهی تبریز به خاطر نزدیکی با این شهر همسایه هستیم. 

وی خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات زنان تحصیل کرده در ترکیه این است که به خاطر برخی مسائل و علی رغم تحصیلات بالا نمی‌توانند خود را نشان بدهند. بیش از ۷۰ درصد اساتید و کنشگران زن هستند ولی قسمت اعظمی از مدیران ارشد و تصمیم گیرندگان اصلی دست مردان است. 

اوندر با بیان اینکه از میان ۶۰۰ نماینده مجلس ترکیه فقط ۱۲۱ نفر زن هستند، گفت: حیطه دیگر فعالیت‌های مرکز پژوهش‌های زن دانشگاه ایغدر توجه به حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی و سیاسی بانوان است که همچون کشورهای دیگر در ترکیه نیز مورد توجه قرار گرفته که در این خصوص آگاهی دهی و آموزش به جامعه از طریق مدارس و برگزاری کمپین‌ها می‌تواند اثرگذار باشد. 

نورای بایات اوستاد، مسئول مرکز تحقیقات شیعه جعفری و استاد رشته تاریخ فلسفه دانشگاه ایغدیر نیز گفت: تنها مرکز تحقیقات شیعه جعفری در ترکیه در این دانشگاه قرار دارد فعالیت‌های این مرکز با برگزاری انواع نمایشگاه‌ها، همایش‌ها و سمپوزیوم‌ها با همکاری اساتید انجام می‌گیرد و هفته آینده نیز یک سمپوزیوم بین المللی با حضور اساتید دانشگاه‌های عراق، گرجستان، ایران و ... برگزار می‌کنیم. 

فیگن بالامیر، از اساتید جامعه شناسی دینی این دانشگاه نیز با اشاره به تحقیقات خود در حیطه مذهب شیعه، گفت: در ترکیه، تحقیقاتی در خصوص کار کردن، زندگی و تفکرات زنان شیعه انجام داده‌ام اما مشاهده آن‌ها از نزدیک برای ما جالب است. 

وی با اشاره به جنگ غزه، تاکید کرد: اکنون جامعه اسلامی بیش از گذشته نیازمند اتحاد است در دانشگاه ایغدر نیز کمپین‌های کمکی و حمایت از مردم غزه و دانشجویان کشورهای مختلفی که این روزها در حال اعتصاب برای حمایت از غزه هستند، برگزار می‌کنیم. 

وی افزود: امیدواریم اتحاد ما زنان ۲ کشور فقط در حرف و یک جلسه نماند و حتما به اجرای برنامه‌های بزرگ تر و عملیاتی منتهی شود. 

اسما باشاران، متخصص مدیریت سلامت و پرستاری دانشگاه ایغدیر نیز با بیان این‌که او نیز از شیعه‌های ترکیه است، ادامه داد: حضور در این محفل و بانوان تاثیرگذار تبریزی برای ما افتخار دارد. 

وی ادامه داد: مسلمانان بسیاری در ترکیه و دنیا حضور دارند و شماری از شیعه‌ها در شهرهایی چون ایغدر زندگی می‌کنند. 

وی با بیان اینکه اگر اعتقاد و ایمان با عمل یکسان باشد می‌توان به موفقیت‌های بسیاری دست یافت. 

فاطما باشاران، متخصص و پژوهشگر نگهداری و پرورش کودک دانشگاه ایغدیر نیز ادامه داد: کودکان مطلوب را زنان مطلوب تربیت می‌کنند. 

ملاحات تللری، مدیر گروه هنرهای خطی و دستی دانشگاه ایغدر نیز اظهار کرد: ایران و ترکیه، ۲ کشور بزرگ و ریشه دار با تاریخ بلند هستند که هنر و تمدن و فرهنگ مشترکی دارند. 

وی با اشاره به بازدید از برخی اماکن تاریخی و آشنایی با تاریخ و فرهنگ این دیار، گفت: اطلاعات حوزه صنایع دستی و هنر تبریز و اهل شیعه بسیار مهم است و باید هم خودمان یاد بگیریم و هم به دانشجویان خود انتقال دهیم. به عنوان اساتید دانشگاه ترکیه، علاقمند به همکاری‌های مشترک با بانوان هنرمند تبریزی هستیم. 

وی ادامه داد: درخواست برگزاری همایش، سمپوزیوم و نمایشگاه‌های مشترک را در ترکیه و ایران داریم ۶ سال پیش یک همکاری در حیطه صنایع دستی و هنر انجام گرفته اما اکنون لازم است که ادامه داشته باشد. 

الیف کرکسلی از اساتید هنرهای زیبای دانشگاه ایغدیر اظهار کرد: در حیطه هنرهای مینیاتوری، تذهیب و کار بر روی چرم و شیشه‌ فعالیت دارم. بسیار مشتاق بودم تا تبریز را از نزدیک مشاهده کنم این بار قسمت شد و در کنار تبریز، فرصت دیدن تهران و اصفهان را هم داشتم پیش از آمدن، از طریق کتاب‌ها و فیلم‌ها تصوراتی در خصوص ایران داشتم اما حقیقت بسیار بهتر و زیباتر از تصوراتم بود. 

وی ادامه داد: می‌خواهیم دانشجویان ۲ شهر و ۲ کشور را با فرهنگ‌ها و آداب و رسوم مشترک همدیگر آشنا کنیم و در این زمینه کارهایی انجام دهیم. 

کرکسلی گفت: هنرمندان بسیاری از شهرهای مختلف ترکیه علاقمند به انجام کارهای مشترک با تبریز هستند. 

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی استانداری آذربایجان شرقی، در ادامه نیز تعدادی از زنان تاثیرگذار و فعال تبریزی در عرصه‌های مختلف به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام 

دبیر راحله هدایت دبیر رباب تیموری لینک کوتاه برچسب‌ها: استانی-اجتماعی بانوان لینکستان خرید برنج ایرانی مستقیم از کشاورز با کف قیمت بازار آخرین قیمت انواع برنج ایرانی در سال 1403 خدمات سئو سایت دانلود آهنگ خرید بلیط هواپیما سانا‌پرس بوکینگ مبلمان اداری چوب ترمو دانلود آهنگ سویل موزیک جمینجا خرید سی پی ارزان آپ موزیک موزیکفا سایت تخصصی فیلم و سریال تماشای فیلم بلیط هواپیما فلای‌تو‌دی بلیط هواپیما تو‌ر دبی روغن هیدرولیک سرور مجازی ایران خبرگردون طراحی سایت پیوان قیمت ملیگرد امروز خرید هاست فروشگاه تخصصی تشک و تخت عطاری آنلاین در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:-لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.-«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.- ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.- نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود. نظرات شما در حال پاسخ به نظر « » هستید. × لغو پاسخ لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید ارسال